Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Primavara si-a intrat in rol! Temperaturile depasesc 15 grade

Primavara si-a intrat in rol! Temperaturile depasesc 15 grade

Miercuri vor fi nori in aproape toata tara, dar asta nu inseamna ca nu vor fi si intervale insorite, mai ales in sud-vest unde va fi cel mai cald. La munte, se vor semnala precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare, iar in centrul si estul tarii, pe arii restranse va ploua slab.Maximele ajung pana la 15 grade, in timp ce valorile cele mai scazute, de 5 grade se vor inregistra in depresiunile Carpatilor Orientali.

Miercuri - Capitala

In capitala, vreme frumoasa - soare, nori mai spre dupa-amiaza, dar putini si inofensivi. Temperatura aerului va avea valori in jurul normelor climatologice - o maxima de 12 grade.

In tara:

In regiunile de dincolo de Carpati, norii adunati inca din cursul noptii vor fi prezenti si in cursul zilei si vor lasa  precipitatii slabe - ploi si lapovite mai ales in Maramures si estul Transilvaniei. Vantul va fi moderat, iar maximele vor fi  normale pentru data din calendar: 12 grade la Timisoara, 11 grade la Oradea, 8 grade la Cluj-Napoca si 6 grade la Brasov.

In sud  soare, dar nu asa de mult ca ieri. Norii incep sa se adune, in special in Baragan, unde pe arii restranse sunt conditii sa ploua slab, iar vantul se va inteti. Temperatura aerului mai creste usor in Oltenia si vestul Munteniei, unde se vor inregistra maxime de 14...15 grade.

In Dobrogea, cerul se va innora progresiv si izolat va ploua slab. Vantul va prezenta intensificari  cu viteze ce pot ajunge la 40...50 km/h. Mercurul din termometre se va opri la 10 grade atat la Constanta cat si la Tulcea. In Moldova, vant alert, innorari temporare si precipitatii slabe. Valorile termice se vor incadra intre 6...7 grade in Bucovina si 10 grade in sud la Galati si la Focsani.

Joi - Capitala:

In Capitala norii se inmultesc, fara ploaie, insa. Lipsa soarelui determina o maxima mai modesta, doar 9 grade in termometre

In tara:

Vreme calda va fi si joi. Soarele va fi mai scump la vedere in nordul si in estul tarii, unde sunt posibile ploi slabe, trecator lapovita. In primele ore ale zilei mai apare din loc in loc ceata. Chiar daca nu mai este la fel de mult soare, temperaturile castiga un grad-doua fata de miercuri, cu mici exceptii. La amiaza valorile vor fi cuprinse intre 6 grade la Miercurea Ciuc si 14 grade in Banat, Oltenia si in Muntenia.

Vineri - Capitala:

In Bucuresti o zi frumoasa, rece de dimineata cand vor fi minus 4 minus 3 grade, recuperate rapid de soarele ce va incalzi atmosfera pana la 12...13 grade.

In tara:

Vineri, vine primavara. Dimineata  va fi insa rece  cu minime exclusiv negative in toata tara. Ziua se anunta cu adevarat frumoasa - soare peste tot, aproape fara urma de nori si impreuna cu o masa de aer mai cald, pana dupa-amiaza se vor aduna in termometre intre 5 si 15 grade, izolat 16..17 grade in  sud-vest.Vineri, in Bucuresti o zi frumoasa, rece de dimineata cand vor fi minus 4 minus 3 grade, recuperate rapid de soarele ce va incalzi atmosfera pana la 12...13 grade.
14 martie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.