Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Tendinta anotimpurilor de a-si schimba aspectul

Tendinta anotimpurilor de a-si schimba aspectul

Tendinta anotimpurilor de a-si schimba aspectul

Poluarea si incalzirea globala au modificat durata si infatisarea specifica anotimpurilor. Paradoxal, iernile sunt mai blande, cu temperaturi ridicate si sarace in zapada, in timp ce verile au aspect tropical.

Din punct de vedere calendaristic, iarna a venit. Insa temperaturile sunt mai ridicate decat regimul termic specific al acestei perioade, iar zapada lipseste cu desavarsire.Si in acest an, zapada va cadea de sarbatori, iar viscolele isi vor face aparitia in ianuarie si februarie. Numarul zilelelor de iarna, cu maxime care nu urca la 0 grade Celsius si nu depasesc -10 grade Celsius sunt mai rare, raportandu-ne la o perioada de patruze de ani.

Se pare ca intregul continent se confrunta cu aceasta situatie. Cele mai sumbre previziuni prognozau ca nu in loc de patru anotimpuri, vor fi doua. Specialistii ne confirma ca acest fapt nu va avea loc. O astfel de schimbare majora a anotimpurilor are loc in zeci de mii de ani. Intr-adevar, anotimpurilor li s-a estompat imaginea obisnuita, asa cum o stia majoritatea oamenilor, iar acest fenomen va continua pe baza incalzirii globale si concentratia gazelor cu efect de sera. Variatiile de temperaturi mari intre anotimpuri sunt un lucru obisnuit.
Specialistii ne confirma faptul ca anotimpurile isi vor schimba treptat infatisarea, insa aceasta va avea loc in timp si depinde in mare masura de cantitatile de gaze cu efect de sera eliberate in atmosfera.

Sursa: Evenimentul Zilei, 12 decembrie 2006

12 decembrie 2006




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.