Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsorile se intorc DUMINICA. Vezi cum va fi vremea in toata Romania in urmatoarele doua saptamani

Ninsorile se intorc DUMINICA. Vezi cum va fi vremea in toata Romania in urmatoarele doua saptamani

Ninsorile se intorc in scurt timp, temperaturile din timpul noptii se mentin negative si poate sa apara din nou poleiul. Aflati estimarea meteorologica pentru intervalul 9-23 martie 2012.

INMH anunta ca in perioada 11-12 martie vor avea loc ninsori in nordul tarii, apoi in centru si in est, unde si vantul se va intensifica treptat, cu rafale atingand pana la 50 - 60 km/h. La munte va ninge de asemenea, iar vantul va atinge si viteze de 70 - 80 km/h, viscolind zapada. Unele intensificari ale vantului se vor semnala si in celelalte regiuni, unde precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

Iata care este estimarea meteorologica extinsa, pentru perioada 9-23 martie 2012.

BANAT
Temperaturile minime vor fi negative pana in jurul datei de 17 martie, iar maximele vor fi in jur de 10 grade Celsius. Dupa data de 15 martie, acestea vor creste treptat, ajungand pana la 14 grade. Precipitatiile vor fi temporare si slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte), iar spre sfarsitul intervalului sunt posibile ploi.

CRISANA
In intervalul 9-14 martie, minimele vor fi destul de scazute si se vor mentine negative pana in jurul date de 18 martie, cand vor deveni pozitive. Temperatura maxima va depasi 10 grade Celsius in jurul datei de 15 martie si va continua o crestere usoara.

TRANSILVANIA
Desi temperaturile minime vor fi in crestere treptata, pe tot parcursul intervalului ele se vor mentine negative. Spre finalul acestuia, minimele se vor apropia de -2 grade. Temperaturile maxime vor fi de asemenea in crestere, de la valori de 2-4 grade pana la 8-10 grade Celsius. Precipitatiile vor fi temporare, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie (cand vor fi mai ales ninsori). Dupa data de 18 martie, vor fi conditii de precipitatii mai ales sub forma de ploaie.

DOBROGEA
Pana pe data de 16 martie, temperaturile minime vor fi negative, ca apoi sa creasca pana la 2 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi, de asemenea, in crestere, urmand sa ajunga pana la 6 grade pe data de 15 martie, iar spre sfarsitul intervalului vor urca, in medie, pana la 10 – 12 grade.

MARAMURES
Temperaturile minime vor fi negative si abia spre sfarsitul intervalului vor ajunge la 0 grade Celsius. Temperaturile maxime vor avea o crestere treptata pe tot parcursul intervalului, media situandu-se in jurul valorii de 11 grade. Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie (predominant ninsori) si spre sfarsitul intervalului (cand vor fi mixte).

MOLDOVA
Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute intre 9 si 14 martie. Apoi, acestea se vor situa in jurul valorii de -2 grade, pentru ca in ultimele zile sa se apropie de 0 grade. Temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere treptata, de la valori in jurul a 4 grade, la inceputul intervalului, la valori de 10 grade si usor peste, dupa data de 19 martie.

MUNTENIA
Temperaturile minime vor fi in crestere usoara, urmand sa ajunga la 0 grade, in ultimele zile ale intervalului. Temperaturile maxime vor avea, de asemenea, o tendinta de crestere, situandu-se in jurul valorii de 8 grade pe 15 martie, apoi crescand la 10 - 12 grade.

OLTENIA
Temperaturile minime vor fi in general negative, pana la data de 19 martie, apoi vor avea o tendinta de crestere, urmand sa depaseasca 0 grade in ultimele zile ale intervalului. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 8 grade pana spre 12 – 14 martie, apoi vor marca o crestere si vor ajunge la 12 - 14 grade.

LA MUNTE
Valorile termice vor fi negative noaptea, avand o tendinta de crestere, pana la valori in jur de -6 grade. Temperaturile maxime vor avea aceeasi tendinta, atingand pragul de 0 grade in jurul datei de 16 martie, apoi vor fi usor pozitive. Va ninge intre 11 si 14 martie, apoi probabilitatea de precipitatii va fi redusa, pana spre sfarsitul intervalului, cand sunt asteptate precipitatii mixte, slabe cantitativ. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
10 martie 2012, Sursa: ProTV
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.