Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste

Vremea se incalzeste

Astazi inca o zi rece, cu temperaturi de iarna. Norii mai densi prefera tot regiunile extracarpatice, insa doar in Dobrogea putem vorbi de ninsoare slaba, in timp ce in rest doar va fulgui. In celelalte regiuni vor alterna perioadele insorite cu cele cu mai multi nori. Temperaturile diurne mai pierd 2-3 grade fata de ziua precedenta si vor avea valori maxime cuprinse intre minus 3 si 5 grade.

In Capitala in zori termometrele vor indica in jur de minus 3 grade. Astazi vreme si mai rece, maxima prognozata la amiaza este de doar 1-2 grade, valoare cu 6-7 grade mai putin decat in mod obisnuit.

Regiuni

In vestul, centrul si in nordul tarii va fi vreme frumoasa, cu mult soare, dar rece. Mai multi nori se aduna doar prin estul Transilvaniei. Temperaturile sunt sub cele obisnuite, cu valori maxime de minus 2 grade la Miercurea Ciuc, minus 1 grad in Brasov, 1 grad la Cluj Napoca si in Baia Mare, 2-3 grade Sibiu, Satu Mare si Oradea.

In sudul tarii vremea va fi inchisa si instabila. Norii vor acoperi cerul cam toata ziua si doar prin nord-estul Munteniei apare trecator soarele. Chiar daca calendaristic este primavara, din loc in loc chiar va si fulgui. Maximele prognozate sunt cu aproximativ 5 grade sub cele obisnuite: cel mult 1 grad la Pitesti si 4 grade la Craiova, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea nori consistenti, trecator ninsoare slaba si cel mult 2-3 grade la Tulcea si la Constanta.

In Moldova vremea nu este la fel peste tot. Cateva raze doar prin sudul regiunii, in timp ce spre nord norii sunt mai consistenti si asociati cu ninsoare slaba. Temperaturile diurne sunt mai mici decat in celelalte regiuni ale tarii, chiar negative in mare parte: minus 3 grade la Suceava, minus 1 in Botosani, Iasi si Bacau si 2 grade la Focsani si la Galati.

Vremea 2 zile 

De maine presiunea atmosferica incepe sa scada lent, insa deocamdata vremea nu se schimba semnificativ, insa incepe sa se incalzeasca usor. Norii vor mai acoperi din cand in cand cerul in regiunile extracarpatice, dar nu se mai intrevad precipitatii. Maximele cresc, insa raman inca sub mediile climatologice, cu valori cuprinse la amiaza intre 1 grad in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si in Brasov si 8 grade in Campia de Vest, la Timisoara.

In Bucuresti cer variabil, vant destul de slab si 5 grade in termometre.
 
Vineri procesul de incalzire continua in majoritatea regiunilor, cu exceptia sudului extrem, unde vor fi mai multi nori, trecator lapovita si ploaie si un vant ceva mai alert. In celelalte regiuni doar innorari trecatoare, fara precipitatii, dar si soare. Maximele prognozate vor fi cuprinse intre 4 grade la Alexandria, Miercurea Ciuc, Bacau si 9 grade la Timisoara.

In Capitala cer noros, sanse scazute de precipitatii si o maxima inca modesta pentru aceasta data: in jur de 6 grade la amiaza.
6 martie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.