Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / AVERTIZARE hidrologica pentru 12 prefecturi din zona Dunarii

AVERTIZARE hidrologica pentru 12 prefecturi din zona Dunarii

Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta (CMSU) care s-a desfasurat luni la sediul Ministerului Mediului a decis transmiterea unei avertizari hidrologice catre cele 12 prefecturi din zona Dunarii, respectiv Braila, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Olt, Teleorman si Tulcea.

Potrivit unui comunicat remis, luni, de Ministerul Mediului, ca urmare a variatiilor de temperatura inregistrate in ultimele zile si a celor prognozate pentru perioada urmatoare si având in vedere existenta formatiunilor de gheata pe fluviul Dunarea, s-a constat ca pot avea loc fragmentari ale podurilor de gheata, desprinderea si punerea in miscare a formatiunilor de gheata, precum si ingramadirea acestora in sectoarele cu viteze mai mici ale debitelor si cresterea artificiala de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Oltenita. 

Reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor au solicitat, in acest context, Ministerului Transporturilor ca in cadrul sedintei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) care se desfasoara la sediul Ministerului Administratiei si Internelor sa prezinte situatia la zi a navelor si barjelor care se afla pe Dunare - numar, tipul incarcaturii si situatia de la fata locului -, pentru a se evita eventualele poluari accidentale cu produsele din incarcatura. 

Totodata, s-a decis ca reprezentantii Ministerului Transporturilor, institutia cu atributii in acest sens, sa informeze CNSU cu privire la masurile pe care le va intreprinde pentru asigurarea conditiilor de curgere a formatiunilor de gheata.
28 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.