Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Weekend insorit, dar nu scapam de ninsori

Weekend insorit, dar nu scapam de ninsori

Astazi norii se mai raresc putin, dar vor mai acoperi cerul in prima parte a zilei in centrul si in estul tarii, unde izolat mai apar precipitatii slabe, mai ales ploaie. Vantul va fi destul de intens in majoritatea regiunilor, dar in special in zona montana. Temperaturile maxime cresc usor fata de astazi si vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade.

Si in Capitala, in zori temometrele vor indica valori usor pozitive, in jur de 0...2 grade. la amiaza vor fi nu mai putin de 11-12 grade, cu aproximativ 5 grade peste media climatologica multianuala.

Regiuni

In vestul, centrul si in nordul tarii va fi o zi calda, cu cerul variabil, dar si cateva ploi slabe prin Transilvania, unde norii vor fi mai consistenti. Vantul va fi destul de insistent, dar temperaturile maxime vor fi generoase : 4 grade la Miercurea Ciuc, 6 grade in Brasov si la Cluj Napoca, 7 grade la Sibiu si 11-12 grade la Arad si la Timisoara.

In sudul tarii va fi vreme frumoasa si calda, cu nori putini si soare destul, insa si aici vantul va fi activ cat e ziua de lunga. Regimul termic este cu aproximativ 5 grade peste cel obisnuit, cu valori maxime cuprinse intre 9 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin si 13 grade la Targoviste.

In Dobrogea razbat printre nori doar cateva raze de soare si nu sunt exlusi cativa stropi de ploaie. Vantul va sufla si aici destul de alert. Maximele prognozate ajung pana la 13 grade si la Tulcea si la Constanta.

In Moldova norii se aduna trecator prin nordul regiunii, dar sunt posibile doar ploi izolate, in timp ce mai spre sud este mai mult soare. Si aici vantul va fi activ, iar maximele diurne cresc de la nord spre sud : 5-6 grade la Suceava si la Botosani, 7-8 grade la Iasi, Bacau si la Vaslui si 10 grade la Galati.

Vremea 2 zile 

Maine vremea incepe sa se raceasca. Norii vor acoperi din cand in cand cerul in majoritatea regiunilor si nu vor lipsi precipitatiile mixte in Banat si Crisana chiar si ninsori slabe prin Transilvania. Vantul se mai domoleste fata de ziua precedenta, dar isi face inca simtita prezenta, mai ales in estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 grade la Miercurea Ciuc si 10 grade la Tulcea.

In Capitala cer mai mult noros, doar cateva raze de soare si in jur de 7 grade la amiaza.

Luni procesul de racire continua, iar norii si ninsorile, chiar daca slabe se muta treptat spre estul si sud-estul tarii, unde si vantul va fi mai activ. Temperaturile mai pierd in medie 3 grade fata de duminica si vor fi cuprinse intre minus 4 grade la Miercurea Ciuc si 6 grade la Drobeta Turnu Severin.

In Bucuresti soare, din cand in cand si nori, posibil si cativa fulgi de zapada. Maxima zilei nu mai depaseste 4 grade.

La munte este inca iarna, chiar daca si aici se mai incalzeste. Norii vor acoperi din cand in cand cerul si nu vor lipsi precipitatiile de sezon, adica lapovita si ninsoare, dar destul de slabe. Vantul, insa, va sufla destul de tare si in rafale. Duminica vremea incepe sa se raceasca. Cerul va fi temporar noros si local va ninge slab, mai ales in cursul zilei. Vantul mai scade usor in intensitate, dar ramane destul de activ.
25 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.