Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Risc de inundatii in Europa Centrala si de Est, in primavara, avertizeaza experti ONU

Risc de inundatii in Europa Centrala si de Est, in primavara, avertizeaza experti ONU

Regiunile din centrul si estul Europei, paralizate de zapezi si de frig iarna aceasta, risca sa se confrunte cu grave inundatii in primavara, avertizeaza Agentia ONU pentru reducerea riscurilor de catastrofa, informeaza AFP.

Temperaturile in Bulgaria si Romania vor creste in urmatoarele zece zile, astfel ca gheata de pe Dunare se va topi, atrage atentia SIPC (Strategia Internationala a ONU pentru Reducerea Riscurilor).

"Desi mii de persoane inca sunt blocate de zapezi in Serbia si Bulgaria, exista semnale ca ar putea avea loc inundatii devastatoare", afirma Margareta Wahlstrom, o reprezentanta speciala a ONU.

Recentul val de frig si ninsorile masive din Europa s-au soldat cu peste 600 de morti.

"Autoritatile din aceste tari, Crucea Rosie, organizatile nationale pentru reducerea riscurilor catastrofelor trebuie sa ia masuri pentru a se evita pierderile de vieti omenesti in momentul inundatiilor", a declarat Denis McClean, un purtator de cuvant al SIPC.

22 februarie 2012, Sursa: Gandul.info
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.