Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 16 puncte critice de inundatii in Vrancea

16 puncte critice de inundatii in Vrancea

Odata cu dezghetul vor apare probleme pe rauri

Dupa ce s-au confruntat cu cele mai aspre ninsori din ultimii 50 de ai, autoritatile locale se pregatesc acum sa evite posibilele inundatii in Vrancea.

Prognoza meteorologica pentru urmatoarea perioada nu indica cresteri rapide ale temperaturilor sau ploi care ar putea duce la topirea brusca a zapezii, insa ca masura de precautie a fost stabilit un plan de masuri pentru prevenirea inundatiilor.

Potrivit acestuia, Sistemul de Gospodarire a Apelor si comitetele locale pentru situatii de urgenta trebuie sa monitorizeze permanent situatia din teren, sa fie pregatite pentru interventie si sa informeze populatia cu privire la masurile luate, dar si sa se asigure ca santurile de scurgere a apelor sunt curatate.

In Vrancea, autoritatile au identificat 16 puncte critice de inundatii si 13 alte puncte in care se pot forma blocaje cu aglomerari de gheturi.

Punctele critice la inundatii sunt:

- tronson Adjud - confluenta raul Trotus; 
- tronson Lespezi - confluenta raul Siret (Homocea); 
- tronson CF - abator Marasesti; 
- tronson Fitionesti - Movilita; 
- tronson aferent subtraversare Susita; 
- Verdea (Racoasa); 
- alunecare versant mal drept - tronson Muncei - Vrincioaia; 
- alunecare versant mal drept Rachitasu (Andreiasu); 
- tronson Lamotesti - Milcovul; 
- tronson amonte Vadu Rosca- dig mal drept Vadu Rosca (Vulturu); 
- tronson Raiuti - Reghiu; 
- tronson Dalhauti - Cirligele; 
- sat Luncile, Chiojdeni; 
- alunecare versanti - tronson Trestia - Motnau (Dumitresti); 
- tronson Rimniceni - Maicanesti.

La Vadu Rosca, satul cel mai afectat de inundatiile din anul 2005, cand au fost distruse 500 de case, alte cateva sute fiind avariate iar noua oameni au murit, autoritatile au pregatite din timp locuri pentru eventualii sinistrati si supravegheaza digul permanent.

"Deocamdata nu se pune problema. Digul este verificat si nu prezinta probleme. Daca Doamne fereste se intample ceva similar anului 2005 avem unde sa evacuam oamenii, pentru ca la noi s-au construit inca de atunci, cu ajutorul lui Gigi Becali si Guvernului, 350 de case in zone neinundabile, multe fiind nelocuite", ne-a declrat viceprimarul comunei Vulturu, Nicolae Dumitrescu.
22 februarie 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.