Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi sub limita gerului, ceata si chiciura

Temperaturi sub limita gerului, ceata si chiciura

Cerul va fi innorat in vest si nord-vest, unde spre seara vor cadea precipitatii mixte. In zonele joase din sud si est vor persista ceata si chiciura. Maximele vor fi intre -10 si 5 grade. In Bucuresti, ceata, chiciura in prima parte a zilei si -5 grade. 

Duminica va fi rece in aproape toata tara, chiar daca valorile termice cresc usor. Norii vor prefera tot vestul si nord-vestul tarii, unde spre seara sunt posibile precipitatii mixte slabe. In celelalte regiuni vor alterna perioadele insorite cu cele innorate. In zonele joase din sudul si estul tarii va persista ceata formata in cursul noptii si va fi asociata cu depunere de chiciura. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 10 grade in zonele in care va persista ceata si 4-5 grade in vestul tarii.

In Bucuresti, in zori, mercurul din termometre va cobori sub limita gerului, in jur de minus 12 minus 10 grade. Va fi o zi inchisa, ceata si chiciura persista in prima parte a zilei. Vântul abia isi face simtita prezenta, dar la amiaza vor fi doar minus 5 grade.

In regiunile intracarpatice va fi o zi cu vreme schimbatoare, cu ceata dimineata prin Transilvania, apoi soare, trecator si nori, dar si precipitatii slabe, lapovita si ninsoare prin Crisana si in Maramures. Temperaturile maxime sunt de: minus 8 grade la Miercurea Ciuc, minus 2 grade la Brasov, minus 1 grad la Cluj Napoca, zero grade la Baia Mare, 1 grad cu plus la Sibiu, 2 grade la Satu Mare, 3 la Oradea si 5 grade la Timisoara.

In sudul tarii, in zonele de câmpie va fi multa ceata, chiciura si nori stratiformi, dar in zonele deluroase va fi mai mult soare. Maximele vor fi scazute in zonele cu ceata persistenta: minus 6 minus 5 grade la Braila, minus 3 grade la Calarasi, minus 2 grade la Buzau si 2 grade la Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea vreme destul de frumoasa, cu cer variabil, dar inca rece, cu cel mult 2-3 grade in termometre la Tulcea si la Constanta.

In Moldova, ceata in sudul regiunii, nori putini, destul soare, dar cu dinti. Maximele prognozate sunt de minus 5 grade la Bacau, minus 4 grade la Focsani, minus 2 grade Iasi si la Piatra Neamt si zero 1 grad cu plus la Suceava si la Botosani.

Luni, nori si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare in vest, centru si nord, in timp ce in regiunile extracarpatice va fi multa ceata cu depunere de chiciura, care local poate persista si in timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si 5 grade cu plus, pe malul marii, la Constanta.

In Bucuresti isi va face aparitia ceata. Nori stratiformi vor acoperi cerul, insa trecator va fi si soare, dar cel mult minus 4 grade la amiaza.

Vreme asemanatoare si marti, dar cu cer mai limpede si in regiunile intracarpatice. Pot aparea precipitatii razlete, in general ninsori, prin vestul Olteniei si prin Moldova, dar slabe. In cea mai mare parte a Munteniei tot ceata va fi fenomenul meteorologic al zilei. Temperaturile cresc timid si ajung la valori maxime cuprinse intre minus 3 grade la Alexandria si 3 grade la Constanta, la Tulcea, dar si la Timisoara.

In capitala, marti, cer variabil, dar soare tot cu dinti si doar minus 2 grade maxima prognozata de meteorologi.
19 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.