Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninge slab, viscolul nu dispare de tot, dar temperaturile cresc

Ninge slab, viscolul nu dispare de tot, dar temperaturile cresc

In regiunile vestice, centrale si nordice, norii vor acoperi cerul si dupa-amiaza va ninge. In restul tarii, soarele va risipi ceata matinala si va ninge slab spre seara. Maximele vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade. In Bucuresti, putin soare si -6 grade. 

Gerul diminetii se mai inmoaie peste zi, cand termometrele vor arata valori termice cuprinse intre minus 10 si zero grade. In regiunile vestice, centrale si nordice, norii vor acoperi cerul si incepand de dupa-amiaza va incepe sa ninga. Vantul se va intensifica in special in Campia de Vest si in zonele de munte, viscolind si spulberand zapada. In restul tarii, ceata matinala nu zaboveste prea mult si soarele este ceva mai indraznet, iar de ninsoare nu prea mai amintim, poate cativa fulgi spre seara cand si vantul se mai inteteste.

In Capitala, la primele ore sunt conditii de ceata, apoi soarele si norii isi impart ziua, iar maxima se va situa in jurul valorii de minus 6 grade.

In regiunile intracarpatice, dimineata a fost geroasa cu valori termice scazute pana aproape de minus 20 de grade in depresiuni. Peste zi, gerul se mai inmoaie, dar ninsorile se extind dupa-amiaza, iar in Campia de Vest si la munte va incepe sa viscoleasca. La pranz se vor inregistra maxime de minus 3 grade la Timisoara, minus 4 grade la Oradea, minus 6 grade la Cluj Napoca si la Brasov.

In sud, vremea este mai prietenoasa, dar tot deosebit de rece pentru aceasta data. Soarele se arata printre nori si dupa lasarea serii, vor cadea cativa fulgi de nea. 
Temperatura aerului va avea valori maxime ce nu vor urca mai sus de minus 2 minus 1 grad in dealurile subcarpatice.
In Dobrogea, o zi insorita cu putina ceata dimineata si vant de la slab pana la moderat. Valorile termice vor ajunge pana la minus 1 grad la Constanta si minus 4 grade la Tulcea.

In Moldova, vremea se mai incalzeste usor mai ales in zonele subcarpatice unde termometrele vor urca pana la minus 4 minus 2 grade. Norii invaluie temporar cerul, dar pana la lasarea serii doar izolat sunt conditii de ninsoare in nord iar vantul nu va trece de moderat.

Vremea 2 zile 

Miercuri ninge local in Banat, Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei si doar pe arii restranse si slab cantitativ in celelalte regiuni. Vantul va da nota zilei - va sufla puternic in timpul zilei in vest, iar dupa lasarea serii, la munte si in sud-est si va spulbera zapada depusa in ultimele zile. Temperatura aerului creste usor in toata tara, astfel la pranz vor fi maxime de la minus 8 grade in nordul Moldovei pana la 1...2 grade in regiunile sud-vestice.

In Capitala miercuri norii se aduna temporar si sunt conditii ca trecator sa ninga slab. Vantul nu va trece de moderat, iar maxima va ajunge pana la minus 2...zero grade.

Si in Bucuresti, joi, vor fi unele innorari, dar conditiile de ninsoare se mentin reduse. Temperatura aerului este in scadere, astfel pranzul aduna in termometre minus 5 minus 3 grade, iar dupa lasarea serii va fi ger cu valori de minus 12 minus 10 grade.

Vineri, ninsorile sunt mai putine - cerul va fi acoperit de nori si ninge slab pe arii restranse la inceputul zilei in est, iar spre seara in vest si nord-vest. In restul tarii, doar izolat vor mai cadea cativa fulgi. Temperaturile vor fi in scadere usoara - maxime negative in toate regiunile tarii, de la minus 9 grade in Bucovina si in depresiunile intramontane, pana la minus 1 grad in dealurile Olteniei.
15 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.