Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Dupa ZAPEZI, ne ameninta INUNDATIILE?

Dupa ZAPEZI, ne ameninta INUNDATIILE?

Abia s-au potolit ninsorile, ca la orizont apar noi potentiale probleme pentru Romania. Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, a avertizat marti ca ANM si ANAR ar putea anunta, miercuri, o posibila situatie de urgenta legata de inundatii.

Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) si Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea anunta, miercuri, o "posibila situatie de urgenta" legata de inundatii, a declarat, marti seara, ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

"Incepand de maine, Administratia Nationala "Apele Romane" si Administratia Nationala de Meteorologie vor anunta o posibila situatie de urgenta cu privre la inundatiile din anumite zone. Nu avem nicio prognoza acum. Nu cred ca vom avea probleme deosebite dar trebuie sa fim pregatiti si din acest punct de vedere. Am cerut sa se monitorizeze punctele de risc din fiecare judet", a spus ministrul.

Fostul presedinte Ion Iliescu declara, in urma cu cateva zile, la Realitatea TV, ca inundatiile ar putea aduce probleme mai mari decit ninsorile si viscolul din ultimele saptamani.

Ion Iliescu a declarat in direct la Realitatea TV, ca inundatiile care vor veni dupa topirea zapezilor si care se vor suprapune cu ploile de primavara vor crea probleme grave.

In declaratia de presa de marti, Berca a prezentat un bilant al problemelor cauzate de ninsorile din ultima perioada. Berca a spus ca 408 localitati erau in continuare izolate marti seara iar 200 de segmente de drumuri judetene erau impracticabile in cele 25 de judete in care au aparut consecinte ale fenomenelor meteo extreme.

"Situatia drumurilor nationale se schimba de la ora la ora", a spus Berca, precizand ca deschiderea traficului rutier si feroviar este in varful listei de prioritati pe termen scurt ale Ministerului.

Potrivit lui Berca, 4.800 de angajati ai MAI interveneau in sprijinul sinistratilor cu circa 2.000 de vehicule. Cu toate acestea, Berca le-a cerut si prefectilor si autoritatilor locale sa colaboreze "indiferent de culoarea politica", sa intervina si "sa ramana pe pozitii".
15 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.