Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / STARE DE ALERTA in trei localitati. Autoritatile au cerut stare de urgenta pentru sudul Buzaului

STARE DE ALERTA in trei localitati. Autoritatile au cerut stare de urgenta pentru sudul Buzaului

Autoritatile au instituit stare de alerta, marti dimineata, in localitatile buzoiene Bisoca, Puiesti si Ramnicelu, grav afectate de ninsori si viscol, unde toate caile de acces sunt blocate de nameti care ating cativa metri.

In cele trei localitati starea de alerta este valabila pana joi. Potrivit prefectului judetului Buzau, Paul Beganu, cererea autoritatilor locale a venit inca de luni, a fost analizata, ulterior fiind eliberat ordinul de instituire a starii de alerta pana in 16 februarie.

In acest interval primarii vor putea dispune o serie de masuri precum mobilizarea oamenilor pentru deszapezire. Practic, fiecare dintre cele trei localitati va pune in practica in acest interval planul de masuri specific fiecarei localitati in parte, pentru astfel de situatii.

"Noi am cerut decretarea starii de urgenta, pentru sudul judetului Buzau bazata pe faptul ca in aceastza parte ne aflam in fata unui dezastru. Drumuri blocate, nameti de 6-7 metri. Nu s-a facut o statistica cu casele inzapezite. Zapada si viscolul a anulat tot ce am facut cele 10 zile", a declarat pentru REALITATEA TV, Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Oamenii din Bisoca, disperati: "Autoritatile s-au gandit prea tarziu si la noi"

O cititoare care locuieste in satul Plesi, comuna Bisoca a trimis un mesaj pe Martor Ocular.ro in care povesteste groaza si teroarea prin care trec oamenii de acolo. "Suntem izolati de opt zile. Avem lumina dar alimentele sunt pe terminate. In sat este o scoala generala deci avem printre noi copii care sufera si care au nevoie de medicamente", a scris Larisa Avram. Aceasta mai spune ca autoritatile au actionat prea tarziu. "Luni seara o persoana a facut preinfart si ambulanta a facut sase ore",  mai scris Larisa. 

Primarul localitatii Ramnicelu, Stanciu Dumitru, a declarat marti ca a facut apel la cei de la asociatiile agricole sa puna la dispozitie tractoarele cu care sa fie carata zapada in afara localitatii. De asemenea, dupa ce isi vor curata gopodariile de zapada, toti oamenii vor fi convocati pentru a ajuta la deszapezirea comunei.

Marti dimineata, in judetul Buzau au fost redeschise DN 1 B Buzau-Ploiesti pentru masinile sub 3, 5 tone. De asemenea, a fost deschis pentru toate tipurile de autovevehicule DN 2 (E 85), de la Urziceni-Buzau pana la limita cu judetul Vrancea.

600 de militari trimisi pentru a-i ajuta pe sinistrati

In continuare raman inchise insa 21 de drumuri judetene. Marti, potrivit prefectului de Buzau, Paul Beganu, 600 de militari, jandarmi si pompieri vor merge catre zonele izolate pentru a-i ajuta pe oamenii care au casele sub nameti. Astfel, militarii vor merge in localitatile Scutelnici, Glodeanu Silistea, Boldu, Balta Alba, Smeeni si Puiesti. Vor incerca, de asemenea, sa ajunga la Amaru, Movila Banului, Buda si Valea Salciei.

11 localitati fara curent

In judetul Buzau, 11 localitati sunt in continuare nealimentate cu energie electrica, unele de aproape doua saptamani, angajatii de la Electrica neputand ajunge in aceste zone din cauza drumurilor impracticabile. Luni, un utilaj de interventie apartinand Electrica a ramas inzapezit la Posta Calnau, iar un altul a derapat pe DN 1 B, la un kilometru de Popasul Merei. Luni, s-a incercat repunerea pe carosabil a utilajului de mare tonaj, insa nu s-a reusit, astfel ca marti cei de la Electrica, ajutati de drumari, vor incerca din nou sa aduca masina pe sosea astfel incit sa poata pleca la noi interventii.
14 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.