Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cosmarul alb continua: Vezi ce surprize ne pregateste VREMEA in urmatoarele 3 zile

Cosmarul alb continua: Vezi ce surprize ne pregateste VREMEA in urmatoarele 3 zile

Administratia Nationala de Meteorologie mentine in vigoare cod portocaliu de ninsori abundente in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei pana astazi la ora 14. Viteza vantului, la rafala, va avea pana la 55 km/h. Se depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 de cm si izolat 50 de cm.

Marti, in estul si sud-estul tarii va continua sa ninga, se va depune un strat nou de zapada, iar vantul va mai avea unele intensificari, cu viteze la rafala de pana la 50...60 km/h, viscolind sau spulberand zapada. In restul tarii, ninsorile se vor semnala mai ales la inceputul zilei iar in Oltenia si Muntenia in partea a doua a zilei sunt si ceva sanse de soare. Spre seara, va mai ninge doar izolat, iar vantul va slabi in intensitate in toate regiunile. Temperaturile maxime, se incadreaza intre minus 9 grade in nordul Moldovei si zero grade la Constanta.

In Bucuresti, continua sa ninga la inceputul zilei, dar se opreste treptat si se potoleste si vantul. Regimul termic este putin mai ridicat fata de ieri, cu o maxima de minus 3 grade la amiaza.

Regiuni
In vestul, centrul si in nordul tarii, ninsorile se raresc si nu vor mai fi prezente decat local prin Transilvania, in timp ce in Banat si in Crisana razbat si cateva raze de soare. Maximele prgnozate sunt de minus 6 grade la Miercurea Ciuc si Timisoara, minus 5 la Cluj-Napoca si minus 3 la Sibiu.

In sud, vremea nu va fi la fel peste tot. Daca in Muntenia va mai ninge, mai ales in prima parte a zilei, in Oltenia norii se raresc si cerul devine treptat variabil. Maximele prognozate sunt de minus 4 grade la Giurgiu, minus 3 la Braila si la Craiova, minus 2 la Buzau si Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea se mai raceste putin, asa ca si aici precipitatiile se transforma in ninsoare. Maximele termice sunt de minus 2 grade la Tulcea si zero grade la Constanta. In Moldova va fi cel mai rece. Aici ninsorile zabovesc in cursul zilei, dar viteza vantului incepe sa scada. Regimul termic descreste de la nord spre sud: minus 8 minus 7 grade la Suceava, Botosani si Bacau, minus 6 grade la Iasi si minus 4 minus 3 grade la Focsani si Galati.

Vremea 2 zile 
Miercuri, dimineata va fi mult mai rece decat cea de astazi cu valori termice de ger de la minus 20 la minus 10 grade, poate si mai putin in Moldova. Pe parcursul zilei temperatura creste si va fi tot o zi cu ninsori mai ales in regiunile intracarpatice aduse de data aceasta de o depresiune nordatlantica. In restul tarii innorarile vor fi temporare, iar ninsorile se vor semnala izolat. Maximele vor fi cuprinse intre minus 5 grade la Miercurea Ciuc si zero grade la Drobeta Turnu Severin si la Timisoara.

In Capitala, dimineata geroasa minus 12 minus 13 grade, poate si cu putina ceata. Cer temporar noros, fara ninsoare dar cu vant moderat si minus 3 grade la amiaza.

Joi, ninsorile se extind cuprinzand vestul, centrul si nordul tarii dar pe ici pe colo nu sunt  excluse nici in rest. Maximele vor fi cuprinse intre minus 3..minus 4 grade in nordul si centrul tarii si 2..3 grade in sud.

In Bucuresti joi va fi putin mai cald decat miercuri, minus 7 minus 8 grade dimineata, cer variabil si o maxima putin peste limita de inghet, zero..1 grad cu plus.

La munte va mai ninge viscolit in prima parte a zilei, mai ales in Carpatii Orientali si se va mai asterne zapada proaspata. Spre seara vantul scade treptat in intensitate si ninsorile devin izolate. Temperatura aerului va scadea usor fata de ieri.
14 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.