Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 45 de localitati rupte de lume. Unsprezece drumuri nationale si A2 Bucuresti - Fetesti, inchise

45 de localitati rupte de lume. Unsprezece drumuri nationale si A2 Bucuresti - Fetesti, inchise

09:20 In judetul Mehedinti, din cauza caderilor masive de zapada de pe versanti, traficul este blocat pe DN6 Turnu Severin - Orsova (in zona viaductului Varciorova) si pe DN57 Orsova - Moldova Noua (in zona Dubova).

In judetul Calarasi, traficul rutier este intrerupt pe DN3A Lehliu Gara - Fetesti, in zona Dragos-Voda, din cauza unui autotren care a ramas blocat de-a latul soselei.
 
De asemenea, raman inchise in continuare: A2 Bucuresti - Fetesti, DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni, DN 23B Maicanesti - Ciorasti, DN 61 Ghimpati - Gaesti, DN 65A Buzoesti - Surdulesti (Arges) , Putineiu - Turnu Magurele (Teleorman), DN5B Giurgiu - Ghimpati, DN 2A Slobozia - Urziceni, DN 2C Costesti - Slobozia, DN 41 Oltenita - Daia.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente pana marti la ora 14.00 si au extins-o pentru jumatatea sudica a tarii. Astfel, de luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judetele din jumatatea sudica a tarii si pentru Dobrogea. Vor fi afectate municipiul Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Galati, Braila, Constanta, Tulcea.

Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de pana la 55 kilometri pe ora, stratul nou de zapada depasind 30 - 50 de centimetri.

In intervalul mentionat judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

07:00 Dimineata vine cu noi probleme aduse de iarna grea, in intreaga tara. In judetul Vrancea situatia e cu adevarat critica: mii de oameni sunt izolati, iar un nou cod portocaliu vine peste ei la pranz.

Tocmai de aceea, in zona se va institui starea de alerta pana marti. In acest fel, autoritatile locale, depasite de gravitatea crizei, vor transfera temporar Ministerului Administratiei si Internelor gestionarea situatiei.

Duminica seara, cu putin inainte de miezul nopii, la Ministerul de Interne au fost centralizate toate datele din teritoriu. Situatia e serioasa: 83 de drumuri sunt inchise circulatiei, iar 45 de localitati sunt in continuare izolate.

15 localitati nu sunt alimentate cu curent electric, iar 12 dintre ele sunt numai in Buzau.

Peste 10.000 de cadre militare intervin pentru a ajunge la oameni si a se asigura ca sunt bine. Din pacate exista inca zone de neatins din cauza muntilor de zapada.
Numarul deceselor cauzate de frig a ajuns la 68. In majoritatea cazurilor este vorba despre oameni care si-au gasit sfarsitul in strada sau in locuinte neincalzite.
13 februarie 2012, Sursa: ProTV
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.