Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU de ger si viscol langa Romania. Nord-estul Bulgariei, maturat de fenomene extreme

COD ROSU de ger si viscol langa Romania. Nord-estul Bulgariei, maturat de fenomene extreme

Din Balcani pana in Marea Britanie domnesc gerul, viscolul si zapada. In nord-estul Bulgariei este cod rosu de ger si viscol. Si tot la vecini au aparut primele inundatii.

In Bulgaria vantul sufla cu forta unui uragan.

Viscolul care matura regiunea dintre Ruse si Razgrad a fortat guvernul bulgar sa inchida podul de peste Dunare, plus punctele de frontiera Calarasi-Silistra si Negru Voda-Kardam. La sud de Balcani, intr-un sat din apropierea granitei cu Turcia, un zid de apa a maturat zeci de case.

Autoritatile le-au cerut celor 800 de localnici sa se urce in poduri sau pe acoperisuri, dar tot exista opt victime.

E iarna grea si in Italia, unde s-au inregistrat cel putin 25 de morti, din cauza frigului. Mai rau e ca executivul de la Roma a adoptat un plan de urgenta pentru economisirea resurselor de gaz, dupa ce livrarile de la Gazprom au scazut cu 30%.

Si in Marea Britanie este alerta, desi meteorologii au anuntat doar minus 13 grade Celsius. Insularii incearca totusi sa vada partea buna.  Cativa alpinisti n-au ratat ocazia sa escaladeze o cascada inghetata din Tara Galilor.
8 februarie 2012, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.