Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsorile si viscolul vor avea intensitate MAXIMA luni

Ninsorile si viscolul vor avea intensitate MAXIMA luni

Vrancea, Buzau, Ialomita si Galati sunt mai afectate decat celelalte judete, unde ninsorile si viscolul vor avea intensitate maxima luni, dupa ora 14.00, a declarat, duminica seara, secretarul de stat Mihai Capra, dupa videoconferinta cu prefectii de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), momentul de intensitate maxima a fenomenelor meteorologice pentru care a fost emis codul portocaliu va avea loc luni, dupa ora 14.00 si va tine pana miercuri.

Mihai Capra a spus ca, la ora 20.00, 138 de localitati din 224 erau in continuare nealimentate cu energie electrica, 107 echipe ale operatorilor actionand pe teren pentru remedierea avariilor. El a precizat ca MAI a avut pe teren 3.154 de cadre care au intervenit. Secretarul de stat a mai spus ca in Bucuresti a fost suplimentat numarul garniturilor de metrou, pentru a face fata fluxului mare de calatori. "Centrul de criza functioneaza si comunica cu toate institutiile prefectului, suntem pregatiti sa intervenim in orice punct", a mai declarat Mihai Capra.

Purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, a declarat ca duminica dupa-amiaza erau afectate din cauza ninsorii, viscolului si poleiului 252 de localitati din 16 judete.

Militaru a precizat ca 37 de localitati sunt izolate din punct de vedere rutier si feroviar, 203 sunt nealimentate total sau partial cu energie electrica, in opt sunt disfunctionalitati la comunicarea fixa si mobila, iar in alte patru localitati sunt dificultati in alimentarea cu apa.

El a precizat ca din 26 ianuarie si pana in prezent au murit 34 de persoane din cauza gerului, iar serviciile de ambulanta au transportat in adaposturi 2.493 de persoane gasite pe strada, din care 256 in ultimele 24 de ore.

Marius Militaru a mai spus ca 12.692 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor sunt pregatiti sa intervina, cu 2.209 autospeciale. Politia are 3.060 de angajati si 1.485 de autospeciale, Jandarmeria are 2.688 de oameni si 345 de autospeciale, iar ISU are 6.944 de angajati si 490 de autospeciale.

De asemenea, opt elicoptere MAI sunt pregatite de interventie, fiind inregistrate situatii de urgenta medicala la Tulcea si Arad.

Meteorologii au emis, duminica, cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 19 judete, unde pana miercuri dimineata va ninge viscolit, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, alte 17 judete fiind avertizate cu cod galben.
6 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.