Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Fenomenele hidrologice vor fi anticipate in timp real

Fenomenele hidrologice vor fi anticipate in timp real

Fenomenele hidrologice vor fi anticipate in timp real

Acest lucru este posibil datorita modernizarii Centrului National de Prognoza Hidrologica. Proiectul a presupus o investitie de 49 de milioane de dolari si are o capacitate mai rapida de a anticipa fenomenele hidrologice. Astfel, ploile vor fi prognozate cu pana la 48 de ore inainte de a avea loc.

La nivel national, vor fi instalate 625 de statii hidrologice automate , care vor emite in timp real date privind debitul de apa, temperatura apei si aerului, cantitatile de precipitatii, alte 67 de statii de monitorizare a calitatii apei si 250 de pluviometre automate.

Un avantaj esential il constituie ca institutiile care se ocupa cu managementul situatiilor de urgenta vor putea fi alertate in timp real de calamitati si vor putea actiona in timp util pentru prevenirea pagubelor.

Sursa: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, 6 decembrie 2006

6 decembrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.