Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cursuri suspendate luni in 1.195 de unitati de invatamant din tara

Cursuri suspendate luni in 1.195 de unitati de invatamant din tara

Elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate

Cursurile vor fi suspendate, luni, in 1.195 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea si Olt urmand sa fie inchise toate scolile, in timp ce in alte 22 de judete vor fi inchise pana la 300 de unitati, a anuntat, duminica, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Potrivit situatiei transmise pana la ora 15.00 de inspectoratele scolare judetene la Ministerul Educatiei, luni vor fi suspendate cursurile in 1.195 de unitati de invatamant.

In judetele Vrancea si Olt, inspectoratele scolare judetene au luat decizia suspendarii cursurilor in toate unitatile de invatamant. In judetul Buzau vor fi inchise toate unitatile de invatamant in afara gradinitelor si scolilor generale din municipiile Buzau si Ramnicu Sarat. Judetele Bacau, unde vor fi suspendate cursurile in 180 de unitati de invatamant, si Botosani, cu 141 de unitati, sunt cele mai afectate pana in prezent.

De asemenea, 12 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de zece unitati de invatamant, in timp ce alte zece judete inregistreaza intre 11 si 300 de unitati de invatamant inchise.

IASI

Toate cele 200 de scoli din mediul rural din judetul Iasi isi vor suspenda cursurile, luni si marti, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Sabina Manea, a declarat ca toate cele 200 scoli din mediul rural din judetul Iasi isi vor suspenda luni si marti cursurile, din cauza ninsorii si a viscolului.

VRANCEA

Toate unitatile de invatamant din Vrancea, vor fi la randul lor inchise luni. "Am fost informat de directorii de la scolile din judet ca situatia este foarte grea din cauza zapezilor. Nu vrem sa punem in pericol elevii si cadrele didactice si nu moare nimeni daca nu se invata maine. Se va recupera aceasta zi", ne-a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan, de la Focsani.

OLT

Inchiderea tuturor drumurilor din judet duce si la inchiderea unitatilor de invatamant din judet. Nicio scoala din Olt nu se va deschide luni. Exista posibilitatea ca scolile sa fie inchise mai multe zile, insa totul depinde de evolutia fenomenelor meteo. 

DOLJ

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Dolj, zece unitati de invatamant din Dolj ar putea fi inchise luni, 6 februarie. "Dupa ora 18.00, cand intra in vigoare codul portocaliu, vom vedea daca vor fi mai multe unitatile de invatamant unde nu se vor tine cursuri maine", a precizat Mihaela Motateanu, inspector scolar general in cadrul ISJ Dolj.

IALOMITA

Saptesprezece unitati de invatamant vor fi inchise, luni, in judetul Ialomita, in conditiile in care exista doua drumuri nationale si 12 drumuri judetene inchise, iar 27 de localitati sunt izolate, din cauza caderilor abundente de zapada si a vantului puternic.

"Am luat aceasta masura pentru a nu pune in pericol vietile elevilor si ale cadrelor didactice care depind de naveta si pe aceasta cale ii sfatuim pe parinti sa isi tina copiii acasa in aceasta perioada si elevii sa nu plece la drum. Sa se intereseze la profesori si la directorii scolilor si de abia atunci sa plece daca scoala, drumul sunt deschise. Altfel sa nu plece", a declarat inspectorul scolar general al ISJ Ialomita, Luminita Barcari.

BUZAU

Toate unitatile de invatamant din judetul Buzau, cu exceptia gradinitelor si scolilor generale din orasele Buzau si Ramnicu Sarat, vor fi inchise luni si marti, potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, in urma sesizarilor primite in cursul zilei de duminica de la zeci de directori de scoli conform carora luni elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate, s-a luat decizia ca in primele doua zile ale saptamanii in judetul Buzau unitatile de invatamant sa fie inchise. Exceptie vor face doar scolile generale si gradinitele din municipiile Buzau si Ramnicu Sarat.
5 februarie 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.