Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Fenomenul "freezing rain" a aparut deja in unele zone ale tarii si se va produce sambata dupa-amiaza si in Bucuresti

ANM: Fenomenul "freezing rain" a aparut deja in unele zone ale tarii si se va produce sambata dupa-amiaza si in Bucuresti

Fenomenul "freezing rain" (ploaie care ingheata) a aparut deja in unele zone ale tarii si se va produce si in Bucuresti incepand de sambata dupa-amiaza, a declarat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, citat de Mediafax. Sandu a afirmat ca fenomenul urmeaza sa se instaleze in zone chiar mai extinse decat se estimase initial.

"Freezing rain" se formeaza din cauza ca in straturile inalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transforma imediat in gheata. Astfel, in urma ploii inghetate se formeaza o crusta subtire de gheata.

Sandu a declarat ca "freezing rain" este un fenomen "destul de rar, insa nu total neobisnuit pentru Romania": "Noi nu gresim prognozele. Ne asteptam ca acest lucru sa se intample si a inceput deja sa se intample. Depinde de cantitati (de precipitatii - n.r.) si de temperaturi, insa este posibil sa apara pe o zona mai extinsa decat se estimase initial. Trebuie tinut cont insa ca formarea lui depinde exclusiv de cantitatile de ploaie si de temperaturi".

Mediafax reaminteste ca directorul ANM a declarat recent ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica din cauza ninsorii si a viscolului, dar a tinut sa atentioneze asupra momentului in care nisoarea se va transforma in ploaie.
4 februarie 2012, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.