Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ion Sandu, directorul Institutului de Meteorologie: "Va ploua la minus 10 grade. E un fenomen rar intalnit!"

Ion Sandu, directorul Institutului de Meteorologie: "Va ploua la minus 10 grade. E un fenomen rar intalnit!"

Directorul Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a explicat, ca, in zilele de sambata si duminica, daca este nevoie, va fi emis codul portocaliu.

In Bucuresti va ninge iar vantul va viscoli cu 50-60 de km/h, iar informatiile furnizate pana acum de ANM raman in vigoare. "Am spus ca ploaia care va fi la -10 grade (temperatura inregistrata la sol) se va transforma in polei pe sosea. Este un fenomen rar intalnit. ANM a emis codul galben, iar daca vremea se complica se va emite codul portocaliu, dar asta probabil in zilele de sambata sau duminica", a precizat Ion Sandu. 

In Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la Guvern, Ion Sandu a precizat ca ploaia se va transforma in polei iar "circulatia va fi grea, ca sa nu spun blocata". Iar despre informarile cu privire la conditiile meteorologice, Sandu a explicat ca se vor transmite "in momentul in care vor fi sigure 90%". 

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a precizat ca se asteapta la cateva zile extrem de dificile, cu vant, polei si zapada abundenta.

ANM a emis astazi dimineata atentionarea de cod galben de ninsori abundente, viscol si polei valabila in toata tara, incepand din data de 3 februarie, timp de trei zile. Astfel, in perioada 3 februarie, ora 10:00 - 5 februarie, ora 20:00, in toate zonele tarii, incepand din sud-vest, se vor semnala ninsori abundente insotite de viscol, iar vantul va sufla cu pana la 60 km/h, mai ales in sud si sud-est.

La munte vantul va sufla cu rafale de pana la 90 km/h, viscolind si spulberand zapada, iar noul strat de nea va depasi 20 de centimetri. Totodata, specialistii ANM precizeaza ca, in zonele de sud-est, precipitatiile se vor tranforma in ploaie si lapovita, fapt ce va conduce la aparitia poleiului.

La ora actuala, se afla in vigoare si  atentionarea Cod Portocaliu de ger, emisa de ANM in data de 30 ianuarie a.c., si care va expira vineri, 3 februarie, cel mai probabil in prima parte a zilei. Atentionarea vizeaza intreaga tara, cu exceptia zonelor vestice, unde avertizarea de temperaturi scazute este incadrata la Cod Galben.
3 februarie 2012, Sursa: EVZ.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.