Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Polul frigului s-a mutat in nordul tarii. Minima noptii, -30 de grade. Un barbat a murit inghetat

Polul frigului s-a mutat in nordul tarii. Minima noptii, -30 de grade. Un barbat a murit inghetat

N-a lipsit mult sa cada recordul de minus 32,5 grade Celsius, stabilit ieri pentru aceasta iarna. Miercuri noapte, polul frigului s-a mutat de la Intorsura Buzaului, in nordul Moldovei.

La Suceava si Botosani au fost -28 de grade Celsius, iar la Radauti, pe la 5.00 dimineata, mercurul termometrelor a coborat la minus 30.

Un muncitor de la Apele Romane a fost gasit miercuri seara cu trupul inghetat bocna, chiar in fata cladirii unde lucra, la Buzau.

Barbatul de 54 de ani era paznic la un canton al Apelor Romane de la marginea Buzaului si dormea deseori acolo. Miercuri seara, un coleg a trecut pe la el sa vada ce mai face, dar l-a gasit mort. Cazul mortii barbatului este cercetat si de politisti.

La Intorsura Buzaului, termometrele au coborat miercuri pana la -32,5 grade. A fost mai frig decat in Antarctica, si nu este deloc o exagerare. In acelasi timp, la Polul Sud se inregistrau -30 de grade.
 
In ultimele zile, frigul extrem a ucis 15 oameni, printre care o fetita de cinci luni, al carei trup fragil nu a rezistat la cele -22 de grade, cate au fost la Iasi.

La Ploiesti, conductele au crapat si zona de sud a orasului a ramas fara caldura. 6.000 de oameni ingheata in apartamente, dar si copii internati la spitalul de pediatrie. Cum radiatoarele nu fac fata, conducerea ia in calcul si o posibila evacuare a unitatii sanitare.

La cota 2000, este deja taram siberian. Nimeni nu ar rezista mai mult de cateva minute in bataia vantului, care amplifica senzatia de frig, desi afara sunt doar -20 de grade.
2 februarie 2012, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.