Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe urmatoarele TREI LUNI. Cand vine primavara

Prognoza meteo pe urmatoarele TREI LUNI. Cand vine primavara

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) a emis informatii estimative referitoare la prognoza meteo din Romania pentru intervalul februarie - aprilie 2012.

Potrivit ECMWF temperaturile si cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice normale in cea mai mare parte a tarii. Cu alte cuvinte, din pacate, nu trebuie sa ne asteptam la o primavara timpurie. Vestile bune sunt ca vineri este ultima zi sub cod portocaliu de ger. Tot de vineri va incepe sa ninga din nou in toata tara, spre bucuria impatimitilor sporturilor de iarna.

Asadar, pentru februarie s-a estimat ca temperaturile medii ale aerului se vor situa in limite apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea regiunilor. Vor face exceptie unele areale din estul, sud-estul si vestul tarii, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice. Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar local in vestul, nord-vestul si centrul tarii acestea pot fi peste mediile multianuale lunare.

In luna martie, regimul termic mediu lunar al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Sub aspect pluviometric, cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste normele climatologice.

In luna aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, cu exceptia unor suprafete din sudvestul si sudul tarii unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in estul, centrul si nordul tarii, acestea pot fi peste normele climatologice lunare. 

Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. 

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-3 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.
1 februarie 2012, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.