Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsori, viscol si ger napraznic. Prognoza pe urmatoarele 3 ZILE

Ninsori, viscol si ger napraznic. Prognoza pe urmatoarele 3 ZILE

Romania nu iese inca de sub zodia frigului. Meteorologii ne avertizeaza ca in zilele urmatoare pe langa CODUL PORTOCALIU de ger anuntat in aproape toata tara pana pe 3 februarie, vor urma ninsori abundente si viscol in sudul tarii. 

Miercuri in Capitala  in zori termometrele vor indica -17, -16 grade, chiar mai putin la periferie.

Vremea va fi geroasa chiar si in cursul zilei. Vor fi putini nori, soare cu dinti si putina ceata matinala. Maxima zilei ramane sub limita gerului: meteorologii prognozeaza in jur de -11 grade.

Regiuni

In vestul, centrul si in nordul tarii vremea este putin mai blanda decat in celelalte regiuni. Regimul termic este diferentiat. Prin centrul tarii este foarte rece, cu -13 grade la Miercurea Ciuc, -12 in Brasov si -10 la Cluj Napoca. In Campia de Vest temperaturile sunt mult mai rezonabile: -5 grade la Satu Mare, -4 la Oradea si -2 la Arad si la Timisoara.

In sudul tarii inca o zi geroasa. In Oltenia cerul se acopera treptat, iar spre seara, in vestul regiunii este posibil sa ninga. In Muntenia putina ceata dimineata, apoi cativa nori si soare cu dinti. Maximele termice sunt cu peste 10 grade sub normele climatologice: -14 la Craiova si la Alexandria, -13 la Giurgiu, Slobozia si in Braila.

Vreme geroasa si in Dobrogea, cu soare, trecator si nori si vant mai insistent pe litoral. Maximele nu trec nici aici peste limita gerului: -12 grade la Tulcea si -10 la Constanta.

In Moldova va fi cel mai frig, in nordul regiunii, unde si norii vor fi ceva mai multi. In rest destul soare si putini nori, -15..-16 grade la Suceava si in Botosani, -14 la Piatra Neamt si la Iasi.

Vremea  - 2 zile

De joi norii se inmultesc in sudul tarii, unde apar ninsorile, dar si intensificari ale vantului. In celelalte regiuni cerul va fi variabil si nu putem vorbi de precipitatii. Valori maxime vor fi cuprinse intre -16 grade la Suceava si -3 la Constanta.

In Capitala cer noros, posibil si cativa fulgi in partea a doua a zilei, dar tot frig, cel mult -11 grade la amiaza.

Vineri ninsorile se extind in majoritatea regiunilor, cu exceptia sud-estului, unde mai intarzie putin. Vantul va fi mai turbulent in sudul si in estul tarii. Temperaturile raman modeste, dar valorile cresc cu 3-4 grade in sudul tarii, chiar si mai mult in Dobrogea si vor fi cuprinse intre -15 grade la Suceava si 3 grade cu plus la Constanta.

In Bucuresti cer noros, ninsoare, vant mai insistent spre seara, dar putin mai cald fata de ziua precedenta, in jur de -7 grade.

Munte

Nici la munte nu scapam de ger. In cursul zilei cerul va fi variabil, dar in cursul noptii se va innora treptat, iar in Muntii Banatului este posibil sa ninga slab. Vantul va fi mai intens in zonele cu precipitatii si pe creste. Regimul termic nu se modifica aproape deloc fata de ziua precedenta.
1 februarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.