Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Romania a tremurat la -25 de grade luni noapte. Sapte persoane au murit de frig pana acum

Romania a tremurat la -25 de grade luni noapte. Sapte persoane au murit de frig pana acum

Sapte oameni au murit deja din cauza frigului extrem si zeci de persoane din tara au ajuns la spital, cu maini si picioare degerate sau cu probleme cardio-respiratorii. Luni noapte, in mai multe localitati din tara s-au inregistrat si minus 25 de grade.

Oamenii strazii sunt cei mai afectati, iar politistii si echipajele de pe ambulante fac eforturi deosebite ca sa-i duca in adaposturi.

Dar si cei care locuiesc singuri si au ramas fara lemne sau provizii sunt la fel de expusi. Sta dovada cazul unui barbat din Brasov, caruia i s-a facut rau si a murit in farmacia in care venise sa-si ia medicamentele pentru inima.

Abia iesit din spital, un batran de 70 de ani din Brasov si-a gasit sfarsitul in farmacia unde intrase dupa medicamente. Suferea de inima si a facut imprudenta sa plece din casa, cand afara erau minus 21 de grade.

Pe un asemenea ger, cei mai napastuiti sunt oamenii fara adapost. Si luni noapte politistii ajutati de medicii de pe ambulanta i-au dus in centre sociale.

La Sibiu mercurul din termometre a coborat pana la -22 de grade Celsius. Printre locurile frecventate de cei fara o casa a lor s-au numarat si blocurile in constructie sau santierele nepazite pe timp de iarna. In subsolurile inghetate, oamenii isi incropesc culcusuri din cartoane si haine vechi.

Au fost gasiti sase oameni ai strazii, din care doar trei au acceptat sa mearga la Urgenta.

Si in Capitala autoritatile au strans persoanele care stau pe strazi si le-au gazduit in Centrul Sf. Luca. Primarul sectorului 4 a convins cu greu o femeie, care dormea intr-o masina, sa mearga la centru.
31 ianuarie 2012, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.