Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Uitati de incalzirea globala, specialistii spun ca urmeaza Epoca de Gheata

Uitati de incalzirea globala, specialistii spun ca urmeaza Epoca de Gheata

Un raport citat de DailyMail arata ca schimbarea climei se va produce in urmatorii ani, insa Pamantul nu se va incalzi, asa cum ni se spune tot mai des, ci va traversa, se pare, o perioada mai rece.

Serviciul Meteorologic Britanic si Universitatea de Est din Anglia au elaborat un studiu amplu care arata ca omenirea se indreapta spre o mica glaciatiune, o repetare a ciclului solar in care activitatea stelei scade semnificativ. Terra a mai trecut printr-un proces accentuat de racire, din cauza scaderii in intensitate a luminii si caldurii venite de la soare in secolul al XVII-lea, cand timp de 7 decenii temperaturile au scazut simtitor.

In acest moment Soarele este in ciclul al 24-lea, dar intrarea in cel de-al 25-lea va fi una pe care o vom resimti cu totii, spun specialistii britanici. 

Acestia prognozeaza faptul ca sunt 92% sanse ca urmatorul ciclu solar, care va dura cateva zeci de ani, sa fie unul cu o activitate extrem de slaba. Asta inseamna ca pe Terra va fi "destul de racoare".

Masuratorile facute in peste 30.000 de statii meteo din lume, arata ca trendul crescator al temperaturilor s-ar fi oprit in anul 1997.

Se pare ca ciclul solar urmator ar incepe in anul 2022, potrivit analizelor facute de NASA, citate de DailyMail.

Europa se confrunta in ultima luna cu fenomene meteorologice extreme. Mai multe furtuni de zapada au blocat sistemele de transporturi si institutionale in mai multe tari. In acest moment si Romania trece printr-o perioada de racire extrema a maselor de aer.
31 ianuarie 2012, Sursa: ProTV.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.