Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Victimele GERULUI: 241 persoane transportate la adaposturi si patru morti in 24 de ore

Victimele GERULUI: 241 persoane transportate la adaposturi si patru morti in 24 de ore

Numarul persoanelor fara adapost care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale este in usoara crestere fata de ziua precedenta. De asemenea, patru persoane si-au pierdut viata din cauza temperaturilor extrem de scazute.

Astfel, in ultimele 24 de ore, ambulantele au transportat la nivel national, 241 de persoane fara adapost, informeaza Ministerul Sanatatii.

Si numarul deceselor cauzate de hipotermie severa a crescut fata de ziua precedenta. S-au inregistrat inca 4 decese in judetele Tulcea, Botosani, Neamt, Olt.

De la avertizarea "cod galben de ger" emisa de meteorologi, si pâna in prezent, la nivel national s-au inregistrat 6 decese din cauza hitopermiei severe.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig,  sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate -caciuli, manusi etc.

Este recomandat ca, persoanele vârstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor - evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.
30 ianuarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.