Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 31 iulie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ministerul Educatiei prefera sa suspende cursurile decat sa tina elevii in frig

Ministerul Educatiei prefera sa suspende cursurile decat sa tina elevii in frig

Ministerul Educatiei nu vrea sa expuna elevii si profesorii la frig

Ministerul Educatiei se arata ingrijorat de actualele conditii meteorologice. De aceea, a cerut inspectoratelor scolare sa ia masuri in perioada in care s-a instituit Cod galben de ger, astfel incat elevii si profesorii sa nu fie expusi la frig.

"Potrivit raportarilor inspectoratelor scolare judetene, centralizate duminica, 29 ianuarie 2012, ora 15.00, un singur judet intampina probleme din cauza ninsorilor si a viscolului din ultimele zile. Astfel, in judetul Arges, doua unitati de invatamant vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, citat de Mediafax.

Prioritar nu este prezenta elevilor la scoala, ci siguranta si sanatatea acestora, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Oana Badea.

Ministerul Educatiei a tinut sa reaminteasca parintilor recomandarile facute de specialistii din cadrul Ministerului Sanatatii, care atentioneaza ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, trebuie evitata expunerea la frig a copiilor.

Meteorologii au emis, sambata, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie, cand sunt asteptate temperaturi intre -25 si - 15 grade Celsius, atentionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures. Judetele Caras Severin, Timisoara, Arad, Bihor si Satu Mare nu sunt cuprinse in avertizare, ele ramanand sub Cod verde.
30 ianuarie 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.