Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ministerul Sanatatii face recomandari pentru perioada rece

Ministerul Sanatatii face recomandari pentru perioada rece

Ger de pana la minus 23 de grade

In zilele cu temperaturi extrem de scazute, Ministerul Sanatatii invita populatia sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

In cazul in care e necesara deplasarea in spatii deschise se recomanda folosirea mijloacelor de protectie adecvata: caciuli, manusi etc. Totodata, trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si a picioarelor la temperaturi scazute.

Batranii si persoanele cardiace sunt sfatuite sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temepraturi scazute.  De asemenea, trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice.

O atentie speciala trebuie acordata copiilor. Este recomandata evitarea situatiilor in care cei mici sunt lasati sa astepte in masinile parcate, a transportului pe distante lungi in vehicule lipsite de posibilitati de aclimatizare si echipate necorespunzator.  

Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.
28 ianuarie 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.