Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Risc maxim de AVALANSA in Muntii Fagaras

Risc maxim de AVALANSA in Muntii Fagaras

Salvamontistii argeseni avertizeaza ca riscul de avalansa in masivul Fagaras, la altitudini de peste 1.800 metri a ajuns la gradul 5, risc foarte mare, si de gradul 3, risc insemnat, la altitudini mai mici.

"Riscul de avalansa a fost clasificat de catre Centrul Regional de Prognoza Meteo Transilvania-Sud, la gradul 5 (pe o scara de la 1 la 5, n.r.) pentru altitudini peste 1.800 metri (limita climatului subpolar) si gradul 3 la altitudini inferioare acesteia", se arata intr-un comunicat al Salvamont Arges.

Din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile si a viscolului, stratul de zapada la statia meteo Bâlea Lac are 156 centimetri, pe alocuri, in zonele viscolite, fiind chiar mai mare.

"In zonele viscolite sunt deja formate placi de vant si cornise. Apreciem ca exista o foarte mare probabilitate de declansare a unor avalanse de dimensiuni mari pe versantii acoperiti cu zapada abundenta, ceea ce poate duce la accidente fatale", se mai arata in comunicatul salvamontistilor argeseni.

Salvamontistii le spun turistilor sa nu se aventureze in zona de creasta si sa fie echipati corespunzator daca merg la munte.

Sfatul Salvamont Arges pentru cei care isi vor petrece sejurul in zone apropiate de golul alpin este sa nu incerce sa urce in zonele nerecomandate si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona sau la Dispeceratul National Salvamont.
26 ianuarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.