Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cel mai secetos an din ultimii 25 de ani! Culturile de cereale sunt grav afectate

Cel mai secetos an din ultimii 25 de ani! Culturile de cereale sunt grav afectate

Seceta face ravagii in Vrancea, unde culturile de cereale sunt grav afectate. Cele mai mari pierderi sunt la rapita, grau si orzoaica. Fermierii sunt disperati si spun ca nu s-au mai confruntat cu o situatie asemanatoare de 25 de ani. Deficitul de apa in sol este mai mare ca oricand.

Directorul Directiei Agricole Vrancea, Costica Neata a declarat ca anul acesta este cel mai secetos, scrie NewsIn. "Pe baza situatiilor pe care le avem pana la aceasta data va pot spune ca inregistram un deficit de apa in sol de aproximativ 100 de litri pe metrul patrat fata de media multianuala", a spus Neata.

Agricultorii privesc cu neputinta la sutele de hectare insamantate cu rapita, orzoaica si grau ce le vor aduce pierderi de sute de mii de lei.

"Nu ne-am mai intilnit cu asemenea fenomen din 1987, sunt peste 25 de ani de cand nu am mai avut o asemenea seceta. Situatia este similara acelui an in care productiile au fost foarte scazute. Atunci am realizat la orz 1700 de kilograme la hectar, iar la grau 1400 de kilograme la hectar", a spus Constantin Bazon, unul dintre agricultori.

"Nu am mai intalnit un asa an, din luna august nu a mai plouat seceta este prelungita", a spus Vasilica Panfil, un alt agricultor.

Oamenii s-au pregatit sa se "lupte" cu seceta si au investit sume uriase in instalatii de irigat. Din pacate, lipseste apa pe Canalul Siret-Baragan, un canal care de mai bine de 20 de ani este in constructie. Agricultorii spera acum sa ploua cat mai curand ca sa mai salveze o parte din productie.
18 ianuarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.