Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Proiect privind managementul calitatii aerului

Proiect privind managementul calitatii aerului

Proiect privind managementul calitatii aerului

Proiectul s-a derulat la granita romano-bulgara, in bazinul Dunarii de Jos, in orasele: Turnu-Magurele, Zimnicea, Giurgiu si Calarasi.

Obiectivul proiectului a fost acela de a acorda asistenta Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor si agentiilor subordonate acestuia la nivel national, regional si local pentru indeplinirea obligatiilor acquis-ul comunitar in domeniul calitatii aerului.

Acest proiect a sprijinit, de asemenea, cooperarea dintre autoritatile de mediu de la nivel central si local din Bulgaria si Romania, ajutandu-le sa cuantifice, in comun, amploarea fenomenului de poluare a aerului in zona de granita si sa planifice rezolvarea problemelor inventariate, privind calitatea aerului.

Initiativa a fost derulata in paralel cu un proiect similar din Bulgaria, care a dezvoltat planuri si programe de management al calitatii aerului pentru cele patru orase aflate in oglinda cu cele de pe malul romanesc al Dunarii, respectiv: Nicopole, Svishtov, Ruse si Silistra.

Implementarea proiectulului a fost realizata de un consortiu constituit din firme internationale de consultanta, condus de Eptisa Internacional din Spania.

Sursa: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, 29 noiembrie 2006

29 noiembrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.