Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme frumoasa, cu soare din belsug

Vreme frumoasa, cu soare din belsug

Vremea ramane in general frumoasa. In zonele joase din sudul tarii si in depresiuni ceata va fi din nou prezenta. In nord-vestul si in nordul tarii, norii sunt mai grosi si se pot scutura de cativa stropi de ploaie. In celelalte regiuni va fi soare din belsug, asa ca si temperaturile vor fi pe masura. La amiaza valorile acestora vor fi cuprinse intre 4 grade la Miercurea Ciuc si 11 grade la Drobeta Turnu Severin.

Luni va fi vreme calda si frumoasa. Nori vor fi doar in nord si nord-vest, iar in restul tarii, mult soare si nori de decor. Maximele zilei vor fi cuprinse intre 1 si 12 grade. Vreme frumoasa si in Bucuresti. Soare, nori putini si vant slab si 5-6 grade.

Norii vor prefera tot nordul si nord-vestul tarii, unde vor cadea precipitatii mixte in prima parte a zilei, dar pe arii restranse. In rest, mult soare si nori de decor. Maximele vor fi cuprinse intre 1-2 grade in nordul si estul Transilvaniei si 11-12 grade in Dealurile de Vest.

Luni va fi vreme frumoasa si in Bucuresti. In zori va fi destul de rece, in jur de minus 4 minus 5 grade. Ziua se arata placuta, cu soare, putini nori si vant slab. La amiaza maxima prognozata de meteorologi  este de 5-6 grade, valoare cu 2-3 grade mai mare decat normala datei din calendar.

In Maramures si in nordul Transilvaniei norii vor fi mai multi si este posibil ca pe ici, pe colo sa cada precipitatii mixte slabe, iar vantul sa fie alert. In sudul Transilvaniei, in Banat si in Crisana va fi destul soare, dar local se poate forma ceata. Maximele termice vor fi mai ridicate fata de ieri. Regimul termic este si el diferentiat: zero grade la Miercurea Ciuc, 2 grade la Cluj Napoca, 3 grade la Brasov si la Tg Mures, 4 grade la Baia Mare, 5 grade la Sibiu.

Cel mai cald va fi in Campia de Vest: 6 grade la Satu Mare, 9 grade la Oradea si la Arad si chiar 10 la Timisoara.

In sudul tarii, vremea va fi frumoasa. Dupa putina ceata dimineata apare soarele si o risipeste. Şi aici, temperaturile vor fi peste cele obisnuite pentru aceasta data: de la 5 grade la Braila, Slobozia si la Giurgiu pana la  8 la Drobeta Turnu Severin.Vreme asemanatoare si in Dobrogea, cu soare, nori putini si temperaturi destul de placute: 5 grade la Cernavoda si la Constanta si 6 la Tulcea.

In Moldova, in sudul regiunii mai mult soare si putina ceata dimineata, in timp ce mai spre nord norii sunt mai densi si nu lasa loc decat catorva raze de soare. Valorile termice sunt destul de uniforme: 4 grade la Galati, 5 la Bacau, Iasi si Suceava si 6 la Botosani si la Piatra Neamt.

Marti vremea ramane in general frumoasa. In zonele joase din sudul tarii si in depresiuni ceata va fi din nou prezenta. In nord-vestul si in nordul tarii, norii sunt mai grosi si se pot scutura de cativa stropi de ploaie. In celelalte regiuni va fi soare din belsug, asa ca si temperaturile vor fi pe masura. La amiaza valorile acestora vor fi cuprinse intre 4 grade la Miercurea Ciuc si 11 grade la Drobeta Turnu Severin, chiar mai mult in Dealurile de Vest.

Vreme placuta marti si in capitala, cu cer variabil, soare si vant slab. Meteorologii prognozeaza o maxima de 9 grade. Miercuri, norii devin mai consistenti in vestul, centrul si in nordul tarii.

In aceste regiuni, spre seara si in cursul noptii vor cadea precipitatii, la inceput ploaie, apoi si lapovita. In sud si in sud-est, exceptand ceata de dimineata, ramane vreme buna. Valorile termice vor caracteriza inca o zi calda, cu maxime cuprinse intre 2-3 grade in estul Transilvaniei pana la 10 grade in vestul Olteniei.

In Bucuresti, ziua de marti debuteaza cu putina ceata, dar soarele o va risipi repede. Maxima prognozata este in jur de 8 grade.

Si la munte va fi o zi frumoasa si calda. Norii vor acoperi cerul doar prin Muntii Apuseni si prin nordul Carpatilor Orientali, unde, izolat sunt posibile ninsori slabe. In celelalte masive, nori putini si destul soare. Regimul termic va fi peste cel obisnuit in aceasta perioada a anului, ceea ce poate determina diminuarea stratului de zapada existent.

In urmatoarele zile, o masa de aer cald de origine subtropicala reprezentata in nuante de portocaliu determina cresterea treptata a temperaturilor cu 1-2 grade de la o zi la alta, astfel ca maximele vor ajunge frecvent la 10 grade in zonele de campie din vestul si din sudul tarii chiar si 12 grade in zonele de deal din aceleasi regiuni.

Singurul fenomen meteorologic semnificativ ramane ceata prezenta in cursul noptilor si al diminetilor in zonele joase de relief. Abia de joi, ne putem astepta la o racire a vremii, asociata si cu precipitatii, in special ninsori in jumatatea nordica a tarii.
1 ianuarie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.