Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in ultimele trei zile din 2011

Cum va fi vremea in ultimele trei zile din 2011

Joi, norii vor persista in regiunile estice si nord-vestice, iar in zonele joase, pe arii restranse mai ales dimineata, se va mentine ceata asociata cu burnita sau fulguiala.

Barometrele vor arata o scadere a presiunii atmosferice, ceea ce inseamna ca sistemele noroase insotite de precipitatii se vor apropia de partea de vest a tarii. Vantul se va agita temporar in special in Moldova si pe crestele muntilor. Valorile termice vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade.

In Bucuresti, cerul va fi partial noros, iar dimineata vor fi conditii de ceata. Vantul abia daca va adia, iar mercurul termometrelor va arata in zori -1 grad, iar la pranz in jur de 7 grade, valori usor peste mediile climatologice ale datei.

Vineri, norii acopera temporar toate regiunile tarii, dar precipitatiile nu vor cadea in cantitati semnificative. Local, in spatiul intracarpatic vor fi conditii de lapovita si ninsoare, iar in rest, probabilitatea de precipitatii este redusa iar, daca isi vor face aparitia, vor fi mixte, de la ploaie pana la ninsoare. Vor fi conditii de polei mai ales dimineata si seara. Ceata in zonele joase din sudul tarii, iar temperaturile mai scad putin, maximele se incadreaza intre zero si 8 grade.

In Bucuresti si vineri isi face aparitia ceata matinala, dupa care norii vor acoperi cerul si sunt sanse mici sa mai vedem soarele. Vantul va sufla slab, iar maxima va fi mai scazuta fata de joi - in jur de 5 grade.

Sfarsitul de an nu aduce modificari semnificative in evolutia vremii. Nebulozitatea ramane mai consistenta in regiunile intracarpatice unde local va ninge slab. In restul tarii, ziua incepe cu nori si lapovita in Dobrogea si cativa fulgi de zapada in estul Munteniei, apoi cerul se mai lipezeste. Vantul sufla puternic in sud-estul tarii, iar valorile termice se incadreaza intre -1 grad la Miercurea Ciuc pana la 7 grade la Drobeta Turnu Severin. La cumpana dintre ani cerul va fi variabil, cu unele innorari tot in regiunile intracarpatice unde vor fi conditii de ninsoare. Mercurul termometrelor va arata intre -8 si zero grade.

Bucurestenii isi vor petrece ultima zi a anului cu o vreme linistita. De dimineata este posibil sa cada cativa fulgi, la pranz se va arata putin soarele, iar la miezul noptii sunt conditii sa se formeze ceata. Temperaturile vor fi in limite normale 5 grade la pranz si -4...-3 grade in noapte anului nou.
29 decembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.