Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme de toamna tarzie. Iarna se lasa asteptata.

Vreme de toamna tarzie. Iarna se lasa asteptata.

Chiar daca astazi ne putem bucura inca temperaturi mai calde, ploile vor fi in continuare prezente. In urmatoarele zile, vremea ne pacaleste cu temperaturi putin mai scazute, dar aparent de toamna tarzie. 

Desi temperaturile scad usor, vremea ramane tot nepotrivit de calda pentru luna decembrie. Maximele se vor situa intre 4 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in Dealurile Banatului si Crisanei, si cele mai scazute in depresiuni.

Va fi o zi mohorata in cea mai mare parte a tarii cu nori, ploi slabe, burnite, iar in prima parte a zilei in vest si sud-vest, apoi peste toata tara. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, la peste 1800 m precipitatiile vor cadea sub forma de lapovite si ninsori, iar vantul va sufla mai intens. Si in vestul tarii vantul va depasi cand si cand cota moderata.

In Bucuresti va fi o zi inchisa, posibil chiar ploioasa dupa orele pranzului. In zori 3 grade Celsius, la amiaza nu mai mult de 8, 9 grade Celsius, oricum tot prea cald pentru data din calendar.

In regiunile intracarpatice vreme mohorata, dar calda. Cerul va fi mai mult noros si local va ploua slab in Banat si Crisana, iar mai catre seara si in Maramures si Transilvania. Vantul sudic din campia si dealurile de Vest incalzeste atmosfera pana la 13-14 grade Celsius.

In sud norii devin tot mai consistenti si se raceste usor. De la cele 15-16 grade de ieri, astazi nu vom avea mai mult de 10-11 grade Celsius. Incep si ploile, ce-i drept slabe si vor prefera Oltenia si nord-vestul Munteniei. Temperatura aerului va fi la pranz de 8 grade la Craiova, 9 grade la Pitesti, 10 grade la Ploiesti si 11 grade la Calarasi.

In Dobrogea cerul va fi mai mult noros, dar cel putin pana spre orele serii nu sunt prognozate ploi. Temperatura aerului nu difera prea mult de cea de ieri, tot cald cu cele 11 grade de la Constanta si 10 de la Tulcea.

In Moldova cateva raze de soare. Plafonul noros nu este asa de consistent, iar soarele isi va mai strecura cateva raze. Ploaia si burnita nu prea se arata, iar maximele zilei vor fi comparabile cu cele de ieri, adica 9 grade la Galati, 6 grade in Bacau si 7 grade la Iasi.

In urmatoarele doua zile, situatia atmosferica nu se modifica prea mult nici maine, ne vom afla tot sub influenta unei mase de aer cald si umed mediteraneean, ce este responsabil de valorile termice peste normele climatologice ale datei.

Pe arii restranse vor mai fi posibile ploi si burnite, dar in zonele joase, mai ales dimineata local va fi ceata, posibil persistenta in Lunca Dunarii. Vor fi maxime de la 4-6 grade in estul Transilvaniei, pana la 12-14 grade in Dobrogea si Banat.

In capitala, sunt conditii ca mai ales dimineata si seara sa apara ceata insotita trecator si de burnita. Temperatura aerului va fi de 8-10 grade, peste media climatologica a datei din calendar.

Miercuri norii si ceata vor persista mai ales la primele ore ale zilei si trecator va burnita. La deal si la munte soarele se arata mai generos. Sub aspect termic, lucrurile nu se modifica prea mult, la campie este un pic mai rece datorita cetii, iar in zonele deluroase se mai incalzeste usor datorita aportului de aer cald mediteraneean. Drept urmare meteorologii au prognozat maxime intre 5 si 13 grade.

Bucurestiul nu face exceptie de la norii si ceata matinala. In aceste conditii diferenta termica de la zi la noapte va fi mica, adica de la 4-5 grade in zori va urca pana la 8-9 grade.

La munte saptamana va debuta tot cu vreme calda pentru data din calendar. In lipsa instalatiilor artificiale stratul de zapada de pe partii se va deteriora, datorita temperaturilor ridicate si a ploilor locale ce vor cadea mai ales in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali.

Doar la altitudini mai mari de 1800 m, trecator precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare si tot la inaltime vantul va prezenta unele intensificari.

Tendinta este de incalzire, iar deasupra tarii noastre vor patrunde mase de aer cald, fie dinspre bazinul mediteraneean, fie dinspre Ocenul Atlantic. Astfel, cel putin sub aspect termic, vom avea parte de zile  si nopti calde pentru perioada din an in care ne aflam.

Minimele termice vor fi usor sub pragul de inghet, doar prin depresiunile din nord si centru, iar maximele dupa-amiaza vor ajunge pana la 14-15 grade Celsius.

Vestile mai putin bune, vin in ceea ce priveste aspectul zilelor. Norii vor acoperi temporar mai toate zonele tarii, iar in zonele joase de relief local se va semnala ceata, ce poate perisista si peste zi.

Pe la mijlocul saptamanii, asa cum arata tendinta probabila a maselor de aer, dinspre nord-vestul continentului va avansa o masa de aer usor mai rece in nuante de albastru deschis.

Aceasta, va marca evolutia vremii prin intensificarea precipitatiilor si mai putin prin scaderea temperaturii aerului, asa ca pana la finalul saptamanii iarna nu se arata.
13 decembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.