Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / La munte, iarna incepe sa-si marcheze teritoriul

La munte, iarna incepe sa-si marcheze teritoriul

Duminica, vreme frumoasa pentru aceasta data. In timp ce in sud si sud-est e cald, in vest, centru si nord, cerul este acoperit de nori si local ploua. Vantul sufla slab si moderat si maxime intre 6 si 16 grade. In Bucuresti, vreme calda si 14 grade in termometre.

Vremea ne ofera o duminica deosebit de calda pentru aceasta data. Dar, in timp ce in sudul si sud-estul tarii vremea ramane frumoasa, in vestul, centrul si nordul tarii, cerul este mai mult noros si local ploua. In nordul Carpatilor Orientali, trecator este posibil sa se mentina lapovita si ninsoarea din timpul noptii. Pe arii restranse, in nord-vest, precipitatiile sunt insemnate cantitativ. Vantul sufla slab si moderat, si doar la munte si in regiunile vestice este mai puternic. Maximele prognozate sunt cuprinse intre 6 si 16 grade.

Si bucurestenii se bucura de un sfarsit de saptamana cu vreme calda. Daca dimineata e rece cu obisnuita ceata si zero grade in termometre, la amiaza apare soarele, cu putini nori si vant slab si 13-14 grade, destul de cald pentru aceasta data.

In regiunile de dincolo de Carpati, soarele nu zaboveste prea mult. Ploi frecvente in Maramures si nordul Crisanei, unde cantitatile de precipitatii vor depasi 15 litri/mp. In regiunile vestice, vantul sufla cu putere. Maximele sunt insa in continuare ridicate fata de normele climatologice: 14 grade la Timisoara, 10 la Oradea, 9 la Baia Mare, 8 la Cluj si Brasov si 6 Mirecurea Ciuc. 

In sud, vremea inca nu se schimba semnificativ, ramane in general frumoasa, chiar daca cerul nu mai e la fel de senin ca sambata. Totusi, este cald cu maxime peste 10 grade, pana la 14 grade la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Calarasi, Ploiesti si Buzau.

Si in Dobrogea vremea calda continua, soare stralucitor, cer senin si 14 grade la amiaza la Tulcea, Cernavoda si Constanta. Sudul si centrul Moldovei se bucura de vreme frumoasa si calda si duminica. Partea de nord a regiunii, insa, este acoperita de nori si ploua slab. Dar cald este in toata regiunea: maximele sunt in jur de 12-13 grade.

Luni, in vestul, nordul si centrul tarii, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua si pe arii restranse cantitatile de apa pot fi insemnate. In restul teritoriului, norii si ploile ajung seara, chiar noptea urmatoare. Vantul sufla moderat, cu intensificari in majoritatea regiunilor. Temperaturile se mentin mai ridicate decat mediile perioadei, cu maxime ce pornesc de la 8-9 grade in depresiunile transilvane pana la 17 grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu. 

In Capitala, luni vremea inca nu se schimba semnificativ. Totusi, cerul va fi mai incarcat de nori fata de duminica, dar ploaia se amana pentru marti. Dimineata termometrele vor arata 2-3 grade, iar la amiaza 14-15.

Marti, norii si ploile se extind in zonele extracarpatice. Ploile vor fi prezente in sud si sud-est, dar neinsemnate cantitativ.

La munte, iarna incepe sa-si marcheze teritoriul, predomina ninsorile. In vest, insa, pe parcursul zilei, soarele se arata printre nori. Vantul sufla slab pana la moderat si mai puternic in zona montana. 

Temperaturile scad semnificativ: 2-3 grade in depresiunile transilvane si 10 grade la Tulcea si Constanta, valori termice inca peste mediile climatologice.

In Bucuresti, dimineata de marti este mai calda decat cea de luni, 6-7 grade. Ziua insa este noroasa cu ploaie slaba, iar maxima nu creste mai mult de 8-9 grade.
3 decembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.