Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vom avea zapada de Sarbatori? PROGNOZA PE TREI LUNI

Vom avea zapada de Sarbatori? PROGNOZA PE TREI LUNI

In luna decembrie , temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori  apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi peste mediile multianuale, anunta INMH.

Pentru intervalul decembrie 2011 - februarie 2012, informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimeaza pentru Romania urmatoarele: 

In luna decembrie 2011, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori  apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi peste mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sudul tarii sunt posibile valori sub mediile multianuale. 

In luna ianuarie 2012, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de valorile normale la scara intregii tari. Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia zonelor sudice si sud-vestice unde local, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare. 

In luna februarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare la scara intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a zonelor, iar local in sud-vestul si vestul tarii, acestea pot fi sub mediile multianuale lunare. 

Precizam faptul ca, aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu  valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. 

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-6 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.
30 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.