Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi ridicate la inceputul saptamanii

Temperaturi ridicate la inceputul saptamanii

Avansul unei mase de aer cald, precum si circulatia atmosferica rapida, vor marca debutul saptamanii. Urmeaza o incalzire semnificativa a vremii: valorile maxime prognozate de catre meteorologi vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade, usor mai scazute in Transilvania.

Astazi vine si randul sudului tarii sa se incalzeasca. Dimineata va mai fi putina ceata prin depresiuni si izolat in celelalte regiuni. Norii vor fi destul de dispersati si vor fi si zone unde lipsesc cu desavarsire, asa ca soarele este prezent cat e ziua de lunga. Maximele diurne cresc cu aproximativ 2 grade prin Moldova si chiar cu 6-7 grade in Oltenia si in Muntenia si vor fi cuprinse intre 2 grade la Miercurea Ciuc si 13 grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu si in vestul Olteniei, la Dr. Tr. Severin. Si in capitala se incalzeste semnificativ si dispare ceata. Cerul va fi variabil, iar la amiaza sunt prognozate in jur de 11 grade, cu aproximativ 3 grade peste media climatologica.

Marti va fi vreme frumoasa, chiar daca se mai raceste putin. Cerul va fi mai mult senin, doar cativa nori de decor. Ceata mai apare razlet dimineata prin Transilvania si prin vestul Olteniei. Maximele termice mai scad fata de ziua precedenta, dar raman in regiunile extracarpatice usor peste mediile climatologice, cu valori cuprinse intre 1 grad in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si 10 grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu si la Calarasi. Vreme frumoasa si calda si in Bucuresti si tot 10 grade in termometre.

Miercuri vremea va fi friguroasa la primele ore ale diminetii, cand termometrele vor arata alori mai scazute de minus 10...minus 9 grade in depresiunile din Transilvania. Ziua se anunta predominant insorita la deal si la munte, unde se vor inregistra si cele mai ridicate temperaturi maxime. Nu la fel de insorite vor fi zonele joase de relief, mai ales cele din exteriorul arcului carpatic, unde in lipsa vantului, ceata formata pe timpul noptii, izolat poate persista intreaga zi. In aceste conditii la orele pranzului se vor inregistra maxime de la 1...2 grade in zonele cu ceata persistenta, pana la 10...11 grade in dealurile subcarpaticeSi in Bucuresti ceata ce se va forma pe timpul noptii, va persista in primele ore ale zilei, iar in aceste conditii cresterea diurna a temperaturii aerului va fi atenuata, maxima zile va fi de 6...7 grade, considerata normala pentru sfaristul lunii noiembrie.

Incalzirea produsa in cursul zilei de astazi nu tine foarte mult. Inca din aceasta seara, presiunea atmosferica va creste semnificativ, ca si consecinta a instalarii unei mase de aer mai rece, pe hartile noastre in nuante de verde-albastru. Astfel valorile termice vor scadea cu cateva grade, iar in conditiile unui regim anticiclonic (de presiune ridicata), norii vor fi putini, iar racirile radiative din cursul noptilor vor fi pronuntate. Noptile si diminetile vor deveni tot mai reci, iar dupa-amiezele vor fi placute mai ales in zonele deluroase unde va fi mai mult soare. In zonele joase de relief, din nou se va produce ceata, ce poate persista intreaga zi, iar maximele termice vor fi in consecinta modeste. In a doua parte a saptamanii circulatia atmosferica se intensifica din nou si va patrunde aer mai cald si insotit de mai multe precipitatii, dar despre cum va arata sfaristul saptmanii viitoare, mai vorbim in zilele viitoare.
28 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.