Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Norii scutura cativa fulgi de zapada in Capitala

Norii scutura cativa fulgi de zapada in Capitala

Presiunea atmosferica ridicata si aerul rece, bogat in umezeala, sunt caracteristicile unei zile reci in toata tara. Norii multi lasa izolat ploi slabe, burnita sau chiar fulgi de zapada in sudul si sud-estul tarii. In combinatie cu temperaturile scazute, apar din nou conditii de formare de polei. In restul tarii mai razbate si soarele din cand in cand, printre nori. Maximele zilei sunt cuprinse intre minus 3 si plus 7 grade. 

Vremea ramane rece si in Capitala. Cerul va fi acoperit, iar de la temperatura minima de la rasarit, de zero grade, pana la amiaza maxima creste foarte putin, cu doar un grad-doua. In aceste conditii vom vedea, cel mai probabil, si cativa fulgi de zapada in Capitala.

Zona montana face exceptie de la aspectul mohorat, gri, al vremii. Sus, la munte, vremea va fi frumoasa, cu destul soare si cu putini nori. Totusi, dimineata si aici este posibil sa se formeze ceata si chiciura - dar in special pe vai si in depresiuni. Temperaturile maxime nu se modifica semnificativ, se mentin usor sub cele normale pentru data din calendar. 

Pana la amiaza, in vestul, centrul si nordul tarii, vremea se mai imbunatateste. Daca in Banat norii acopera cerul toata ziua, in Transilvania, Crisana si Maramures apare si soarele. Ceata se formeaza doar dimineata, devreme, in depresiuni. Maximele se mentin sub cele obisnuite - nu depasesc 2 grade la Miercurea Ciuc, 4 la Brasov si Cluj Napoca si 5 la Sibiu. Mai mult, 7 grade vor fi la Bistrita si Satu Mare.

In sudul tarii nu se schimba aproape nimic fata de miercuri. Nori josi, apasatori, ceata multa, burnita, fulguiala si inghet la sol. Regimul termic ramane in general cu 5-6 grade sub cel obisnuit: doar 2 grade vor fi la Craiova, Alexandria si in Capitala, 3 grade la Rm Valcea, 4 grade la Dr. Tr. Severin si 5 grade in Buzau. 

Vreme rece este si in Dobrogea, unde temperaturile maxime ajung tot pe la 5-6 grade. La Constanta putin mai mult, 7 grade. 

Nici Moldova nu este favorizata de vreme. Nici urma de soare, ceata din plin, burnita si doar 2-3 grade in termometre. Doar inspre sud, la Galati, vor fi 5. 

Vreme rece si vineri, in special in sudul si in estul tarii, chiar daca temperaturile mai cresc pe ici, pe colo cu 1-2 grade. Stratul de nori si ceata persistenta vor fi in continuare prezente in zonele de campie, unde nici burnita nu este exclusa. Maximele raman modeste, cel mai frig va fi in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si in Moldova, in Bacau, doar doua grade cel mult si cel mai cald - daca putem spune asa - plus 7 grade in Campia de Vest, la Oradea si Timisoara. 

Vremea inchisa continua si in Capitala, cu putine sanse de soare si vreo 4 grade la amiaza. 

Sambata, circulatia atmosferica se intensifica si vantul mai risipeste norii. Soarele isi face loc pe cer si straluceste, cel putin in estul tarii, aproape toata ziua. Ceata, din nou, insa mai putina si numai in zonele de campie si in depresiuni. Temperaturile cresc simtitor in Moldova - cu aproximativ 3 grade, in timp ce in celelalte regiuni variatiile sunt nesemnificative. La amiaza, valorile termice vor fi cuprinse intre 1 si 8 grade. 

Si in Capitala apare soarele sambata, dar nu va imaginati ca se incalzeste vremea. Doar 5 grade la amiaza cu 3 grade sub norma climatologica.
24 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.