Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Burnita si fulguiala, la ordinea zilei

Burnita si fulguiala, la ordinea zilei

Vremea va fi rece, mai rece decat ar fi normal la aceasta data. Ceata persista pana spre amiaza in zonele extracarpatice. Soarele se va vedea printre nori in zonele de deal si de munte. Maximele variaza intre -2 si 8 grade. In Bucuresti, cel mult 2 grade. 

Miercuri, vremea in sudul si in estul tarii nu se schimba semnificativ: va fi tot inchisa si rece, cu ceata persistenta, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita, favorizand izolat producerea de polei. In restul regiunilor, vremea este in general frumoasa, cu mai putina ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 si 8 grade, chiar mai putin in zonele cu ceata persistenta.

In Capitala, tot vreme inchisa si rece. Mai ales dimineata se va semnala ceata, asociata trecator cu burnita si fulguiala. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 1-2 grade. 

La munte, vreme rece, dar in general frumoasa, dar pe vai si in depresiuni in special dimineata si seara va fi ceata asociata cu chiciura, burnita sau fulguiala, favorizand izolat producerea de polei. Vantul va sufla slab pana la moderat. 

Vremea va fi in general frumoasa in regiunile de dincolo de Carpati. E drept ca in depresiuni si pe vai mai este posibil ca la prima ora sa se formeze ceata si chiciura. Acolo unde va fi soare mai mult, adica in partea de nord-vest, maximele ajung la 8 grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare. In timp ce vor fi numai 4 grade la Timisoara, Sibiu si Cluj.

In sud, nu se schimba nimic in aspectul vremii: cer variabil la deal si la munte si maxime de pana la 6-7 grade la Tg. Jiu si Ramnicu Valcea. Ziua va fi inchisa, cu ceata pana pe la amiaza, asociata cu chiciura, cu fulguiala si burnita, tot ce trebuie pentru un peisaj trist de final de toamna. Este cel mai frig din tara: doar 1 grad se va inregistra la Craiova si 3 la Alexandria. 

Vreme inchisa va fi si in Dobrogea unde, daca nu e ceata, sunt nori apasatori, stratiformi si zero sanse de soare. 

Pe litoral, influenta apei marii face ca temperatura sa aiba valori mai apropiate de normal, 8 grade maxima de la Constanta si 6 la Tulcea. 

Nici in Moldova nu sunt sanse de soare. Din nou se va forma ceata, densa, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita si, in aceste conditii, polei. Maximele se opresc la valori modeste de 3-4 grade, din nordul pana in sudul regiunii.

Joi, vremea se va mentine inchisa in regiunile din sudul si estul tarii, dar macar ceata va fi mai rara. Izolat ar putea sa ploua slab, sa cada burnita sau chiar cativa fulgi de zapada. In aceste conditii apare si poleiul. In restul teritoriului, vremea va fi in general frumoasa, doar in zonele joase de relief norii, ceata si chiciura apar dimineata. Cele mai ridicate temperaturi, 6-7 grade, se vor inregistra in zonele cu mai mult soare din vestul si nord-vestul tarii si cele mai scazute in zona de ses din sud si est: 2 grade la Craiova si Slatina. 

Doua grade vor fi si in Bucuresti, unde urmeaza inca o zi fara soare si cu ceata.

Vineri, soarele castiga teren. Nori mai multi se strang in Oltenia, in vestul Munteniei si in sudul Banatului, zone in care s-ar putea sa ploua sau sa lapoviteze. In rest, vreme mai frumoasa si vant slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi intre 0 si 8 grade, caracterizand o vreme rece in cea mai mare parte a tarii. Dimineata va mai fi ceata doar pe arii restranse in zonele joase.

1-2 grade mai mult si in Bucuresti, in jur de 4 grade maxima. Din pacate sansele de soare raman in continuare aproape zero.
23 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.