Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / De luni, incep fulguielile

De luni, incep fulguielile

Duminica, vreme frumoasa mai ales la deal si la munte, unde soarele va straluci toata ziua iar termometrele vor arata valori placute. In zonele joase cerul va fi innorat si este posibil sa fulguiasca si sa burniteze si nu uitam bineinteles de ceata din prima parte a zilei. Dimineata este rece, dar pana la amiaza se vor aduna aproximativ 9 grade, iar cele mai scazute valori se vor semnala in zonele unde va persista ceata.

Bucurestenii vor avea parte de o dimineata rece, cu temperaturi pana la minus 4 grade, chiar mai putin in cartierele marginase. Ultima zi a saptamanii incepe cu putina ceata dimineata, care, dupa cum spun meteorologii, se va risipi repede. Ne vom bucura de o dupa-amiaza placuta cu soare dar si cu nori si o maxima de 7-8 grade.

Vremea de la munte se mentine frumoasa, dar rece in prima parte a zilei. Rece va fi mai ales in depresiuni si pe vai, unde aerul rece acumulat din timpul noptii va fi mai greu incalzit de soarele cu dinti de sfarsit de noiembrie. In plus, in aceste regiuni, ceata persista pana dupa-amiaza. Nori putini, vant linistit si temperaturi asemanatoare cu cele de ieri.

In regiunile intracarpatice vreme rece si inchisa. Ceata formata in timpul noptii persista local, mai ales pe vaile si luncile raurilor, unde se va asocia cu burnita sau vor cadea cativa fulgi de nea. Soarele se arata din nou pe inaltimile deluroase si montane. Maximele sunt astazi cu 5 grade sub mediile climatologice, de la 2 grade la Miercurea Ciuc pana la cel mult 7 grade la Resita.  In sudul tarii vremea este diferita pe fiecare treapta de relief. In Campia Romana, nebulozitatea stratiforma si ceata pot persista pana spre orele pranzului, iar in Muntenia si Oltenia va fi soare toata ziua cu cele mai ridicate valori din tara: 9 grade la Drobeta Turnu Severin, 8 grade la Giurgiu si Calarasi, 7 grade la Buzau. In Dobrogea vreme rece, mai ales in prima parte a zilei, cand se semnaleaza ceata asociata cu burnita. Dupa-amiaza, soarele cu dinti va ridica putin temperaturile: 8 grade la Tulcea si Constanta.  Locuitorii Moldovei din zonele joase de relief vor avea parte de o dimineata rece cu ceata pana la amiaza, dar pe inaltimile subcarpatice soarele generos va incalzi putin temperatura aerului panala 7 grade la Galati. 

Situatia meteorologica nu se schimba prea mult nici saptamana viitoare. Luni va fi aceeasi vreme rece, mai ales dimineata cand mercurul termometrelor va cobori pana la minus 10 minus 9 grade in depresiuni. Maximele prognozate pentru dupa-amiaza vor fi cuprinse intre minus 1 si 9 grade, cu pana la 4 grade mai mici fata de valorile obisnuite pentru ultima decada a lunii noiembrie. Presiunea atmosferica va fi ridicata, asa ca fenomenul semnificativ al zilei va fi ceata si nebulozitatea stratiforma mai ales dimineata si dupa lasarea serii. La deal si la munte vremea este frumoasa cu cer variabil si vant linistit. In Bucuresti, vreme rece de dimineata mai ales in zonele preorasenesti unde sunt conditii de ceata si minus 5 minus 3 grade. Peste zi soarele isi face loc printre nori si reuseste sa incalzeasca aerul pana la 8 grade.

Ziua de marti ne aduce aceeasi dimineata rece cu ceata si chiar chiciura in zonele joase din regiunile extracarpatice. In regiunile sudice si estice este posibil sa burniteze si sa fulguiasca. Vreme mai frumoasa va fi insa la deal si la munte, dar si in regiunile vestice si centrale. Temperaturile vor fi cuprinse intre 1 si 10 grade. Tot vreme rece si la Bucuresti. Cer variabil, temporar acoperit in orele diminetii, cand, asa cum ne-am obisnuit, ceata se va semnala mai ales in cartierele periferice. Temperatura maxima va fi de 8 grade.
20 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.