Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In cat timp va avea tinutul arctic o clima tropicala

In cat timp va avea tinutul arctic o clima tropicala

Temperaturile ar putea creste cu pana la zece grade Celsius pana in 2.300, avertizeaza cercetatorii britanici.

Majoritatae studiilor despre incalzirea globala facute pana acum au facut previziuni pentru cel mult urmatorii 100 de ani. Cercetatorii britanici de la Universitatea Exeter au privit insa acum dincolo de acest prag, iar ce au "vazut" ar trebui sa puna serios omenirea pe ganduri.

Temperaturile ar putea creste cu pana la zece grade Celsius pana in 2.300, ceea ce ar crea conditii climatologice nemaiintalnite pe Terra de acum 34 de milioane de ani. Temperaturile vor creste mai mult la poli decat la tropice, astfel ca regiunile nordice ale Rusiei, Canadei si Groenlandei vor ajunge sa gazduiasca plante tropicale.

Scenariul acesta apocaliptic va intra in vigoare numai daca omenirea va continua in secolul XXII sa arda combustibili fosili in acelasi ritm ca si pana acum, fara se reduca emisiile de gaze de sera in atmosfera.
17 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.