Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsori slabe si frig puternic in weekend

Ninsori slabe si frig puternic in weekend

Vremea va fi rece in weekend, iar sansele sa se incalzeasca luni sunt destul de timide. Vantul va sufla taios in tot sud-estul tarii, unde va accentua senzatia de frig. Regimul termic se mentine sub mediile climatologice in toata tara, cu valori maxime cuprinse la amiaza intre 1 si 9 grade.

Presiunea atmosferica ridicata si circulatia atmosferica dinspre nord-estul Europei determina o vreme rece pentru aceasta perioada in Romania. Norii vor deveni tot mai consistenti, iar precipitatiile, chiar daca vor fi slabe in continuare, vor fi tot mai multe. In zonele mai joase, dimineata s-ar putea forma ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla taios in tot sud-estul tarii, unde va accentua senzatia de frig. Regimul termic se mentine sub mediile climatologice in toata tara, cu valori maxime cuprinse la amiaza intre 1 si 9 grade.

Vreme rece si inchisa astazi si in capitala. Soarele are putine sanse sa razbata printre nori, fara sa mai vorbim de vant, care se va fi si el destul de alert. In aceste conditii, de la temperaturi la limita inghetului inregistratia e la prima ora, maxima zilei nu depaseste 6-7 grade, cu aproximativ 4 sub normala datei. 

Nici zona montana nu face exceptie de la aspectul general al vremii. Si aici tot vreme rece, cu nori grosi, burnite si ninsori slabe, in special dupa amiaza si spre seara. Exceptie fac Carpatii Occidentali, unde va fi mai mult soare si ceva mai cald. In depresiuni in prima parte a zilei, izolat se va forma ceata cu depunere de chiciura. Vreme asemanatoare si duminica. Dimineata nu va lipsi ceata, iar dupa amiaza se aduna norii si, pe ici, pe colo, va ninge slab. Vantul va sulfa cel mult moderat, iar regimul termic va fi asemanator cu cel de sambata.

Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Vremea ramane rece si in ultima zi din week-end. Norii acopera cerul integral, asa cum ne-am obisnuit in ultimele zile, in regiunile extracarpatice. Norii aduc si precipitatii slabe: in Moldova, ninsori, iar in sud, ploi slabe si burnita. In vestul si in centrul tarii vremea va fi mai placuta, cu soare si nori mai putini. Regimul termic nu se modifica semnificativ, asa ca maximele vor fi cuprinse intre 2-3 grade in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc, si in nordul Moldovei, la Suceava, si cel mult 9 grade in Campia de Vest, la Oradea si la Timisoara, dar si in vestul Olteniei, la Dr. Tr. Severin. 

In capitala, o dumninica cu vreme inchisa, cu multi nori si doar cateva raze de soare timide. Temperatura maxima nu trece de 6 grade la amiaza.

Luni norii se mai risipesc, precipitatiile aproape ca dispar de tot, dar se raspandeste ceata in toate zonele de campie si in depresiuni si persista mai multe ore, pana spre pranz. Vantul va fi mai insistent doar in Dobrogea, in timp ce temperaturile nu se modifica semnificativ fata de ziua precedenta. Maxima nu depaseste 2 grade in estul Transilvaaniei, la Miercurea Ciuc si 10 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Tr. Severin. 

Cerul se mai insenineaza si in capitala, iar soarele aduce vreo doua grade in plus: maxima prognozata este de 8 grade. 

Vremea in regiunile tarii

Vestul, centrul si nordul tarii vor fi cele mai favorizate regiuni din perspectiva vremii. Regimul termic se apropie treptat de normele climatologice: la amiaza vor fi 7 grade la Sibiu si Cluj Napoca, 8 grade in Baia Mare si Satu Mare si 9 grade la Timisoara. 

In sudul tarii vremea se mentine rece si inchisa. Norii vor acoperi cerul aproape toata ziua in Muntenia, unde izolat sunt posibile si precipitatii slabe, iar soarele isi face cu greu loc ce cer in vestul Olteniei. Temperaturile raman cu aproximativ 3 grade in urma normelor climatologice: se opresc la cel mult 6 grade la Braila si Alexandria, 9 la Tg Jiu si la Dr. Tr. Severin. 
 
In Dobrogea, soare, dar si nori, poate chiar si precipitatii slabe. Trecator poate cadea burnita, iar vantul poate sufla mai tare, amplificand senzatia de rece. Maximele sunt aici cu pana la 5 grade sub cele obisnuite: doar 6 la Cernavoda, 7 grade la Tulcea, la fel si la Constanta. 

In Moldova soarele nu are nici o sansa astazi.Norii sunt densi, compacti si sunt conditii de precipitatii, in special burnita si ninsori slabe. Temperaturile sunt si ele pe masura: 4 grade in nord, la Suceava, 5 la Iasi, 6 la Bacau si Galati si 7 la Focsani.
11 noiembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.