Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Italia este devastata de inundatii: Un roman a murit si altul este dat disparut

Italia este devastata de inundatii: Un roman a murit si altul este dat disparut

Un roman a murit si altul este dat disparut, in urma inundatiilor din Italia, unde apele si alunecarile de teren au facut ravagii. Romanul a murit dupa prabusirea unei case in satul Cassana. In acelasi sat au mai murit alte trei persoane, cetateni italieni. 

Bilantul oficial al inundatiilor si alunecarilor de teren din Liguria si Toscana este pana acum de sase morti. Intre doua si opt persoane sunt date disparute. 

Cele mai multe victime s-au inregistrat intr-un sat din provincia Liguria, unde, potrivit localnicilor, doi imigranti romani au fost inghititi de ape. 

Furtunile si inundatiile nu au crutat aproape niciuna din regiunile Italiei, dar cel mai greu lovite au fost Liguria, din nord-vest, si Toscana, din centrul tarii. Rauri pitoresti si inofensive s-au prefacut in torente de apa si noroi care au maturat tot ce le-a iesit in cale. Furia apelor a surpat cladiri, a distrus poduri si retele electrice. 

Un intreg deal surpat de ploi s-a prabusit peste cateva locuinte din Borghetto di Vara, un sat de langa Genova, cunoscut pana acum pentru viile si livezile sale. Satul este acum complet izolat de restul lumii. 

Jurnalistii italieni spun ca localnicii, ajutati de salvatori adusi cu elicopterul, au sapat ore in sir cu mainile goale, in speranta de a regasi doi romani disparuti dupa catastrofa. 

Victime si distrugeri s-au consemnat si in Cinqueterre, o populara destinatie turistica, sau in zona celebrelor cariere de marmura de la Carrara. Sinistratii s-au trezit intr-o lume de cosmar: fara curent electric, hrana si apa potabila, in mijlocul masinilor si altor resturi pe jumatate ingropate in noroi.

O cale ferata si cateva sosele importante din Liguria vor ramane inchise cel putin pana duminica. Furtuna n-a ocolit nici Roma, dar aici pagubele nu au fost prea mari. Ministerul Apararii va trimite in zonele sinistrate soldati si elicoptere care sa ajute la cautarea celor disparuti.
28 octombrie 2011, Sursa: Antena3.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.