Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Bulgaria ar putea deveni tara subtropicala

Bulgaria ar putea deveni tara subtropicala

Temperatura medie in orasele bulgare a crescut cu 1.2-2.5 grade Celsus in ultimii 20 de ani, iar cantitatea de ploi a scazut cu 30%, potrivit unui studiu recent.

Bulgaria ar putea deveni tara subtropicala pana in 2050, iar propagarea de noi boli ar fi unul dintre rezultatele schimbarii climatice ce va afecta tara in urmatorii zeci de ani, relateaza Sofia News Agency, citata de Newsin.

O crestere majora a numarului de incendii de vegetatie este preconizat, astfel fiind in pericol padurile Bulgariei si terenul arabil, a spus Gheorghi Stefanov, din organizatia WWF. De asemenea, se preconizeaza un risc ridicat de inundatii. Miercuri, Stefanov a participat la o reuniune pe tema Planului de actiune pentru schimbarile climatice din Bulgaria 2013-2020.

Temperatura medie in orasele bulgare a crescut cu 1.2-2.5 grade Celsus in ultimii 20 de ani, iar cantitatea de ploi a scazut cu 30%, potrivit unui studiu recent. 13% din teritoriul impadurit al tarii a disparut in aceeasi perioada.
26 octombrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.