Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Pamantul chiar se incalzeste, potrivit celui mai complex studiu

Pamantul chiar se incalzeste, potrivit celui mai complex studiu

Suprafata Pamantului este din ce in ce mai calda, potrivit unui studiu finantat partial de scepticii schimbarilor climatice.

Cercetarea grupului Berkeley Earth Surface Temperature, alcatuit in principal din cercetatori noi in stiinta climatului, inclusiv dr. Saul Perlmutter, care a castigat recent premiul Nobel pentru fizica pentru munca sa asupra energiei intunecate, a analizat toate inregistrarile disponibile ale temperaturilor.

Desi au ajuns la concluzia ca temperatura planetei noastre este in crestere, o parte din ei au ramas sceptici cu privire la teoria ca incalzirea globala este provocata de om. 

Ei spun ca ultimele rezultate sunt o dovada a faptului ca Pamantul trece prin mai multe cicluri, in care temperatura medie fluctueaza.

Insa, analiza grupului Berkeley asupra 1.6 miliarde de raporturi despre temperaturi au confirmat ca in ultimii 50 de ani suprafata uscata a Pamantului s-a incalzit cu 0.911 grade Celsius, exact cum a estimat si NASA si Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica din SUA.

Concluzia grupului nu se refera la cauzele schimbarilor climatce - daca este vina oamenilor sau a ciclului natural. Este o analiza statistica, mult mai complexa si mai riguroasa decat studiile anterioare. Studiul este inca revizuit de cercetatori.
21 octombrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.