Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste in weekend

Vremea se raceste in weekend

Soare joi si temperaturi ridicate, cu valori de pana la 22 de grade in Lunca Dunarii. Dar de joi noaptea, situatia se schimba din nou. Un front atmosferic rece, dinspre centrul Europei, vine spre noi, asa ca de vineri vorbim de ploi in vest, nord si centru. In weekend toamna nu isi va arata insa fata prietenoasa: norii se aduna, burnita si ceata matinala nu vor fi deloc aliatii celor care sperau un sfarsit de saptamana agreabil.

Soare joi si temperaturi ridicate, cu valori de pana la 22 de grade in Lunca Dunarii. Dar de joi noaptea, situatia se schimba din nou. Un front atmosferic rece, dinspre centrul Europei, isi va face drum spre noi, asa ca de vineri vorbim iar de ploi in vest, nord si centru. In weekend toamna nu isi va arata insa fata prietenoasa: norii se aduna, burnita si ceata matinala nu vor fi deloc aliatii celor care sperau un sfarsit de saptamana agreabil.

Ziua de joi ne va aduce din nou soare. Vremea continua sa fie placuta, cu maxime intre 12 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade in sud-vestul extrem. Norii nu vor fi multi si vor lasa cativa stropi doar in vest si nordvest pe inserat. E drept, primele ore ale zilei au adus ceva ceata in zonele joase, care insa se disipeaza inainte de pranz.

Temperatura in Bucuresti porneste joi numaratoarea de la pragul de inghet, zero grade, dar pana la amizaa se vor tot adauga pana la o valoare de 20 de grade. Fara vant si fara ploi. asadar, o zi fara cusur. Presiunea atmosferica continua sa ramana in jurul valorii de  759 mm coloana de mercur, valoare doar putin sub cea de referinta.

Daca sunteti la munte, joi nu aveti motive sa regretati nici o secunda petrecuta in statiunile montane. Vremea s-a incalzit, soarele iese de sub nori cu convingere, ploile abia spre seara si peste noapte isi fac intrarea in Muntii Apuseni, dar nu vorbim decat de doi-trei stropi rataciti. Si chiar daca ziua a pornit cu grade putine, amiaza va avea grija sa ridice mercurul in termometre la valori mai mult decat potrivite pentru o zi in aer liber.

Vineri din nou vremea ne va aminti ca ne indreptam vertiginos spre iarna. In vest, centru si nord norii grosi vor acoperi cerul, iar ploile reci vor fi fenomenul zilei. In rest insa, norii sunt mai rari, ploile doar la nivel izolat, dar la primele ore e posibil sa avem parte de ceata. Maximele pornesc de la 6-8 grade in nord si centru, dar inca mai ating 20 de grade in sudul extreme.

Soarele se va ascunde vineri sub nori si in Bucuresti. E posibil ca ziua sa inceapa cu ceata, dar inca vom mai avea parte de o maxima agreabila, de 18 grade.

Weekendul va incepe intr-un ton mohorat. Cerul va fi noros mai ales in interiorul arcului carpatic. Ceata va fi nelipsita dimineata in zonele joase, iar temperaturile pierd din avant. Vom avea parte de maxime intre 8-10 grade in depresiuni si nu mai mult de 16 grade in sudul extreme. 

Bucurestenii pornesc ziua de sambata cu un peisaj de toamna tarzie: nori si burnita, dar maxima desi scade inca mai atinge 15 grade.
20 octombrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.