Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / O furtuna solara puternica ar putea crea haos pe Pamant

O furtuna solara puternica ar putea crea haos pe Pamant

Este foarte posibil ca in viitor o puternica furtuna solara sa creeze un adevarat haos pe Pamant. In aceste conditii, ar fi data peste cap intreaga infrastructura si ar afecta satelitii.

Exista si un pericol pe termen lung: spatiul ar putea deveni periculos de radioactiv pentru a mai putea sta acolo, scrie ca.io9.com. Astfel, ar putea fi afectata foarte mult cercetarea Spatiului.

Statia Spatiala Internationala asigura prezenta constanta a oamenilor in Spatiu. A fost construita si o retea masiva de sateliti care sunt esentiali pentru infrastructura de comunicatii, navigatie, cercetare stiintifica, monitorizarea vremii si multe alte lucruri.

Norul imens de plasma ne permite sa tinem acolo sus oameni si echipamente complexe. Acesti nori se afla in afara atmosferei noastre si ofera o zona tampon pentru radiatiile cosmice. Fara acest nor protector, undele electromagnetice s-ar putea transforma in radiatii mortale.

O furtuna solara imensa ar putea distruge acest nor.

Potrivit unor cercetari de la UCLA, o explozie solara uriasa ar face ca Spatiul sa devina radioactiv si periculos pentru astronauti si pentru sateliti. Regenerearea norului de plasma ar putea dura cel putin 10 ani.
15 septembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.