Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Saptamana incepe cu temperaturi de vara

Saptamana incepe cu temperaturi de vara

Vremea va fi frumoasa in toata tara. Dimineata e racoare, dar maximele  ajung la valori intre 24 si 34 de grade cu soare mult, nori rari si ploi aproape inexistente. Vreme frumoasa este si la munte, si la mare, iar in  Bucuresti vor fi cel mult 33 de grade. 

Luni va fi inca o zi frumoasa si calduroasa, ce seamana mai degraba cu una de miez de vara. Masa de aer tropical, care se deplaseaza spre est, se va afla astazi cu partea sa cea mai calda deasupra teritoriului Romaniei, astfel ca s-ar putea atinge chiar limita de canicula in extremitatea sudica a tarii. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul nu trece de viteze moderate. La amiaza valorile termice vor fi cuprinse intre 24 de grade in nordul Moldovei si in depresiunile transilvane si 34 de grade, sau mai mult chiar in Lunca Dunarii. Sunt valori termice cu pana la 8 grade mai ridicate decat normalele perioadei.

In Capitala prognoza anunta o zi insorita si mai calda decat cea de duminica. La amiaza sunt 32-33 de grade, soare fara urma de nori, iar vantul va fi absent.* Presiunea atmosferica nu are variatii semnificative de la 757mm HG.

Acum e momentul sa porniti spre munte, daca nu ati facut-o deja. Vremea va fi frumoasa si astazi, cu soare mult si nori putini. Chiar daca va fi racoare dimineata, la amiaza e cald si frumos. Vantul nu mai trece nici el de moderat si temperaturile cresc inca si mai mult. Abia la noapte cerul devine variabil si se innoreaza trecator in nordul Muntilor Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde vor fi conditii sa ploua slab.

Vreme excelenta pentru un bronz de toamna este in continuare pe litoral, unde cerul e senin, iar temperaturile, de vara. Probabil ca este una dintre cele din urma zile frumoase si calde pana vara viitoare, asa ca ar trebui sa profitati. Cerul este mai mult senin, iar la amiaza termometrele vor arata intre 26 si 28 grade. In apa, in apropierea tarmului, vor fi pana la 23 de grade Celsius.

In vestul si in centrul tarii va fi o zi frumoasa, cu foarte putini nori, si aceia de vreme buna, prin Maramures si in nordul Crisanei. Maximele mai castiga 1-2 grade comparativ cu cele de ieri, asa ca vor fi peste 30 de grade in toata partea de vest a tarii, din sudul Banatului pana in Maramures: 34 de grade la Timisoara, 33 la Arad si 32 la Oradea. In Transilvania sunt 29 de grade la Cluj, Targu Mures si Sibiu, 27 la Miercurea Ciuc. In sud este si mai cald decat ieri. Soarele va fi nestingherit de nori toata ziua, vantul linistit si temperatura va urca frecvent la amiaza pana la valori de 33-34 de grade, poate si 35 de grade in Lunca Dunarii. Pe scurt, vreme de iulie.**La fel si in Dobrogea. In partea continentala sunt peste 30-31 de grade la amiaza, dar e putin mai racoare pe litoral: 28 de grade la Constanta. Despre nori si ploi, nici vorba.**Temperatura mai creste astazi si in Moldova, incepand chiar de dimineata. Amiaza aduce valori cuprinse in general intre 30 si 32 de grade. Sunt temperaturi mai mici doar in zonele subcarpatice, dar si asa sunt valori mari pentru inceputul toamnei: 28 de grade la Piatra Neamt, dar si la Suceava.

Marti e aceeasi vreme calduroasa, cu temperaturi maxime cuprinse intre 26 de grade in nordul Moldovei, la Suceava si in depresiunile transilvane si 35 de grade, izolat prin Lunca Dunarii. Va fi timp frumos, chiar daca se mai aduna norii si izolat lasa averse slabe si descarcari electrice in nordul tarii si la munte. Vantul va sufla slab pana la moderat. Şi in capitala marti va fi o zi calda, cu cer variabil si vant slab. Temperatura urca la amiaza in jurul valorii de 34 de grade.

Miercuri este din nou cald si frumos, dar nu este exclus ca dupa-amiaza, izolat, in zona de munte, sa fie si din nou, cateva ploi scurte. Vantul sufla slab si moderat, iar temperaturile maxime, comparabile cu cele de marti, se vor incadra intre 26 de grade la Miercurea Ciuc si 35 de grade in sudul extrem la Alexandria si Giurgiu. In sudul tarii, de altfel, putem vorbi de vreme caniculara la amiaza, dar caldura nu va continua si in zilele urmatoare. Miercuri la Bucuresti este frumos si la fel de cald ca si marti. Meteorologii anunta cer mai mult senin si vant moderat. Temperatura maxima ajunge din nou in jur de 34 de grade.
12 septembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.