Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Saptamana debuteaza cu maxime de 34 de grade

Saptamana debuteaza cu maxime de 34 de grade

Incepem saptamana cu maxime de 34 de grade, insa toamna nu se lasa asteptata. Vor veni averse, mai ales in vest, in centru si in nord, unde si vantul va prinde putere. Temperaturile scad, mai ales in interiorul arcului carpatic, cu cele mai mici valor de 21 de grade. In partea a doua a saptamanii, tot ploi in averse sunt asteptate. De la aerul cald care acopera sudul, spre weekend se contureaza o racire serioasa a vremii.

Saptamana care vine debuteaza tot cu vreme de vara. Se anunta maxime peste pragul climatologic de vara, de 25 de grade, valori asteptate in depresiunile bucovinene si transilvanene, pana spre 34 de grade Celsius in Banat, Crisana si Oltenia. In plus, soarele se anunta de-a dreptul generos, iar norii nu se arata decat peste vestul tarii, dupa amiaza, cand ar putea sa devina suficient de consistenti cat sa lase si ceva averse cu fulgere, tunete si vant, pe arii mici.

Bucurestenii nu simt nici ei venirea toamnei deocamdata. De la cele 14-16 grade din zori, mercurul va tot urca incurajat de soare la 30-31 de grade. Asadar, nici ploi, nici vant care sa mai domoleasca avantul termic. Presiunea atmosferica urca usor de la 756 mm coloana de mercur, valoare doar o idee sub cea considerata confortabila pentru organismul uman.

Muntii isi intind si ei spinarile la soare, iar temperaturile nu amintesc nici aici de data la care ne aflam, ba chiar cresc usor fata de duminica. Norii care vor traversa cerul montan nu sunt doar de vreme buna, iar vantul nu trece nicaieri de cote moderate. E drept, spre seara, peisajul se schimba. Intra nori ceva mai grosi peste Carpate ii Occidentali, unde vor lasa si ploi in averse, cu fulgere si tunete, iar vantul va prinde si el putere. 

Si, cum in nicio regiune a tarii nu sunt semen de toamna, nici la malul marii nu exista motive sa ne facem bagajele si sa plecam. Dimpotriva, ziua se anunta frumoasa, cu saore, cu vant cel mult moderat si cu valori termice in aerul marin de aproximativ 25-26 de grade. O idee mai putin in apa marii, la mal, unde vor fi aproximativ 23 de grade.

In interiorul arcului carpatic, luni, maximele urca iar peste norma. Se fac 34 de grade la Oradea si Timispara, dar nici in rest nu e prea racoare, cu 29 de grade la Brasov si 27 la Miercurea Ciuc. Ploile insa isi fac intrarea pe seara in Banat si Crisana, cand vor veni si cu fulgere, tunete si vant. Spre sud, dupa o dimineata racoroasa, maximele urca la 32 de grade la Alexandria, 33 la Turnu Severin si Giurgiu si 29-30 la Pitesti, Calarasi si Braila. In plus, in partea aceasta din tara nici urma de nori de ploaie sau vant. Apropierea marii mai tempereaza avantul gradelor in Dobrogea. Dar tot cald peste masura este si aici, cu 25 de grade la Constanta si 27 la Sulina. Cerul se anunta senin si aici, iar vantul nu trece de moderat.

Moldovenii au si ei parte de nori putini, soare mult si maxime cu 3-4 grade peste norma. Valorile ating 26 de grade la Suceava, 27 in Bacau, 28 la Vaslui si 29 la Focsani. Vantul se mai inteteste in nordul provinciei, semn ca vremea urmeaza sa se schimba.

Ziua de marti aduce racoare in regiunile intracarpatice, unde mercurul ar putea sa nu mai treaca de 21-22 de grade in zona Maramuresului si nordul Transilvaniei, dar in Lunca Dunarii temperaturile tot la 31 de grade vor urca. Ploile torentiale intra si ele in peisajul meteo al regiunilor vestice, nordice si central, unde descarcarle electrice si vantul, dar si grindina vor sublinia si ele aspectul instabil al vremii.

In Capitala, ziua de marti aduce ploi abia dupa amiaza. Maxima insa apuca sa atinga 29-30 de grade.

Miercuri, ploile se muta in regiunile sudice, centrale si de rasarit, dar se mai domolesc. Vor mai fi averse in Carpatii Orientali si izolat in Transilvania, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Temperatura insa e placuta, cu maxime intre 21 si 30 de grade.

Bucurestenii au miercuri in programul meteo o maxima de numai 27-28 de grade, valoare tinuta in frau de norii prezenti la datorie, din care insa nu prea e rost e rost sa cada ploi.
5 septembrie 2011, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.