Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza pe urmatoarele trei luni: Cald in septembrie si octombrie. Precipitatii in octombrie si noiembrie.

Prognoza pe urmatoarele trei luni: Cald in septembrie si octombrie. Precipitatii in octombrie si noiembrie.

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) a publicat perspectiva meteorologica pentru urmatoarele trei luni. In perioada septembrie-noiembrie anul acesta, estimarile pentru Romania sunt urmatoarele:

- in luna septembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand sud-estul unde acestea se pot situa peste mediile multianuale, iar local in centrul tarii, valorile termice pot fi sub limitele normale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi peste normele climatologice in vestul si centrul tarii, sub valorile medii multianuale local in est si sud-est, iar in restul teritoriului, apropiate de valorile normale.

- in luna octombrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, iar in sud-est temperaturile medii vor fi peste normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori peste mediile multianuale lunare in majoritatea regiunilor, iar in sud-est acestea vor inregistra valori apropiate de normele climatologice.

- in luna noiembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor inregistra valori sub mediile multianuale lunare in nord-vestul, centrul si estul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normele climatologice. Cantitatile de precipitatii pot depasi normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sudul tarii, unde acestea se vor situa in limite normale.                                                                                            

Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv, precizeaza sursa citata.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-6 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.
2 septembrie 2011, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.